Τεχνολογία

Adobe Flash: Τον Ιούλιο σταματά η χρήση στα Windows

Adobe Flash: Τον Ιούλιο σταματά η χρήση στα Windows
Adobe Flash: Η Microsoft ανακοίνωση ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη από το update που θα κάνει τον Ιούλιο.

Το Adobe Flash πρόκειται να απεγκατασταθεί μία και καλή από τα συστήματα των Windows. Ήδη η Microsoft έχει ανακοινώσει τι αλλάζει με το νέο update του λογισμικού. Επίσης υπάρχουν κάποιοι χρήστες που επιλέγουν να μην κάνουν την αναβάθμιση.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε, μια για πάντα, τον Adobe Flash από τα Windows. Το επόμενο συγκεντρωτικό update θα επηρεάζει και την Server Edition των Windows.

Εκτός του νέου πακέτου αναβάθμισης

To πακέτο αναβάθμισης που θα φέρει η Microsoft έχει τον αριθμό KB4577586 και θα συμπεριλαμβάνεται στο συγκεντρωτικό update που έρχεται τόσο με το πακέτο 1607 όσο και με το 1507 των Windows 10. Άλλες εκδόσεις που θα το πάρουν θα είναι τα Windows 8.1, Windows Server 2012 και Windows Embedded 8 Standard, που υποστηρίζονται ως προς τα security updates.

Εάν, τώρα, έχεις αγοράσει νέο υπολογιστή (με την Ψηφιακή Μέριμνα, για παράδειγμα) και εγκαθιστάς για πρώτη φορά τα Windows 10 21H1, ή κάποια νεότερη έκδοση, τότε δεν θα υπάρχει ο Adobe Flash στο σύστημά. Η ανακοίνωση της Microsoft θεωρείται ότι δίνει τη χαριστική βολή στον Adobe Flash που είναι μεγάλο κεφάλαιο στο διαδικτυακό παρελθόν κάθε χρήστη, αλλά τώρα έχει φτάσει να θεωρείται ως ένα σοβαρό κενό ασφαλείας για όλα τα συστήματα.

Διαθέσιμο στα μέσα Μαΐου

Το Windows 10 May 2021 Update θα ξεκινήσει να έρχεται στους υπολογιστές από τις 11 Μαΐου και έπειτα. Εκτός από διορθώσεις σε bugs και τη σημαντική κάλυψη σε κενά ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί, το νέο πακέτο αναβάθμισης των Windows 10 θα έχει και ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Μία νέα δυνατότητα αναμένεται να είναι η ρύθμιση της default κάμερας που θα αναλαμβάνει την ταυτοποίηση μέσω Windows Hello. Αλλαγές και προσθήκες αναμένονται και στον Windows Defender, ο οποίος αναμένεται να είναι πιο ισχυρός και να καλύπτει μία διευρυμένη γκάμα απειλών, αλλά σε γενικές γραμμές, το νέο πακέτο update θα έχει μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο.

Οι αλλαγές

Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με πληκτρολόγιο και ποντίκι, η Microsoft έχει επαναφέρει στα Windows 10 το μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας με νέα εμφάνιση και δυνατότητες και ένα σύστημα εικονικών επιφανειών εργασίας (Task View), επιτρέποντας στους χρήστες να τρέξουν τις εφαρμογές του Windows Store μέσα από την επιφάνεια εργασίας των Windows. svg%3E

Επίσης, έχει συστήσει στους χρήστες της τον Microsoft Edge τον οποίο αναβαθμίζει όποτε είναι αναγκαίο. Τώρα λοιπόν, το εγχείρημα οπτικής ανανέωσης των Windows 10 συνεχίζεται και μετά την «Έναρξη», σειρά παίρνει και ο File Explorer καθώς και γενικότερα τα βασικά εικονίδια του εν λόγω λειτουργικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει η εμφάνιση πολλών, όπως του κάδου ανακύκλωσης, των φακέλων, τα εικονίδια των δίσκων. Πάντως, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει πολλές ακόμα γενναίες αλλαγές για τα Windows. Adobe Flash

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments