Ελλάδα

Lockdown: Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση

Lockdown: Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση
Lockdown: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στην αυριανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Αύριο, Τετάρτη, πρόκειται να λάβει χώρα η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και οι προσδοκίες των πολιτών είναι στα ύψη, καθώς αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν μία σειρά από νέα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο πολύμηνο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση της κυκλοφορίας μέχρις τις 00:30 το βράδυ, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή, κάτι που θα παρατείνει ταυτόχρονα και τα ωράρια λειτουργίας της εστίασης.

Μετά τις διαμαρτυρίες που είχαν προκύψει σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, φαίνεται πως σύντομα αυτό το μέτρο θα αποτελεί παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο 29 Μαΐου η μουσική θα επιστρέψει στα καταστήματα εστίασης, ενώ το click inside για το λιανεμπόριο παίρνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις σε νησιά και ενδοχώρα – Πώς θα έρχονται στη χώρα οι τουρίστες

Ανάμεσα στα νέα μέτρα αναμένεται και η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζεται να αποτελεί σύσταση και όχι υποχρέωση η διενέργεια PCR ή self test πριν το ταξίδι, ενώ θα μπορεί να γίνεται και χρήση των βεβαιώσεων εμβολιασμού.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τη μετακίνηση στα νησιά, αναγκαία θεωρούνται τα self test και το PCR 72 ώρες πριν το ταξίδι. Όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα παραπάνω ισχύουν τόσο σε ακτοπλοϊκά όσο και σε αεροπορικά ταξίδια.

Οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό και τις λεπτομέρειες με το σχετικό άνοιγμά του θα λάβουν χώρα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Για να φθάσουν οι ταξιδιώτες στη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μοριακό τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι οι τουρίστες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ από τη χορήγησης της δεύτερης δόσης θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει το διάστημα 14 ημερών.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments