Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 30 νεκροί Παλαιστίνιοι

Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 30 νεκροί Παλαιστίνιοι
Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 30 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιδρομές, ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά τρεις νεκρούς από ρουκέτες.

Το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με τις επιδρομές Ισραηλινών στις γειτονιές των Παλαιστίνιων που έχουν ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο ακόμα 30 Παλαιστίνιων, ενώ από τη δική του πλευρά το Ισραήλ μετρά τρείς νεκρούς από ρουκέτες. Ο ρουκετοπόλεμος από πλευράς Παλαιστινίων συνεχίζεται την ώρα που η  ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα. Για τα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε ανακοίνωση και το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας «θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα». «Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας βαριάς εκστρατείας», είπε ο Νετανιάχου, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ. «Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ πλήρωσαν και θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά τους… το αίμα τους χύνεται», πρόσθεσε.

Ο Γκαντζ από την πλευρά του προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι παρά «μόνο η αρχή» και κτίρια «θα συνεχίσουν να σωριάζονται» στον θύλακα. «Υπάρχουν ακόμη πολλοί στόχοι στο στόχαστρο, δεν είναι παρά η αρχή» είπε ο υπουργός. Μέχρι στιγμής, από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 30 Παλαιστίνιοι ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά τρεις νεκρούς από ρουκέτες.

Η Χαμάς δηλώνει «έτοιμη» για κλιμάκωση των συγκρούσεων

Η Χαμάς «είναι έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια κλιμάκωση των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε απόψε ο ηγέτης της, σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Αν (το Ισραήλ) θέλει την κλιμάκωση, η αντίσταση είναι έτοιμη και αν (το Ισραήλ) θέλει να σταματήσει, είμαστε επίσης έτοιμοι», είπε ο Ισμαήλ Χανίγιε, καλώντας τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να αποσυρθούν από την Πλατεία των Τεμενών, στην Ιερουσαλήμ, που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει το θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Ισραήλ: Μια νεκρή στο Τελ Αβίβ από ρουκέτες

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της απόψε, από τα πλήγματα που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς. Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της. Το κτίριο αυτό κατέρρευσε. Αμέσως μετά την ανακοίνωση άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ, τα προάστιά του και τις γειτονικές πόλεις.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό, αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν σε γειτονική πόλη, είπε ότι είδε τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια και οι δρόμοι ερήμωσαν. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα άδειο λεωφορείο στο προάστιο Χολόν.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, τραυματίστηκαν σε αυτήν την πόλη, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περισσότερες από 500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το βράδυ της Δευτέρας προς το ισραηλινό έδαφος, από διάφορες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments