Κόσμος

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις
Χουλουσί Ακάρ: Νέες προκλήσεις από την πλευρά της Ελλάδας βλέπει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, ενώ μίλησε και για τους S400.
Χουλουσί Ακάρ: Νέες προκλήσεις από την πλευρά της Ελλάδας βλέπει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, ενώ μίλησε και για τους S400.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε ξανά για την Ελλάδα και για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Λιβύη και την Αίγυπτο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε σχολιάσει και την απόφαση Μπάιντεν για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ακόμη, δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει τα βέλη του προς την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν έχει αναφέρει πως η χώρα δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα.

Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, στο περιθώριο επίσκεψης του σε στρατιωτική βάση ανέφερε ότι συνεχίζονται οι «Προβοκάτσιες και προκλήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις»

«Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης σε στρατιωτική βάση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για τους S-400, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «δεν απειλούμε κανέναν», ενώ για την Αίγυπτο τόνισε ότι «η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον δίκαιο σκοπό της λιβυκής κυβέρνησης»

Αναφορικά με το κυπριακό, ο Ακάρ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη, που θα ζουν ειρηνικά και δίπλα-δίπλα, ενώ υπενθύμισε ότι οι Τούρκοι μοιράστηκαν αυτές τις σκέψεις με τους Ελληνοκύπριους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Για το θέμα της Λιβύης, ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον δίκαιο σκοπό της λιβυκής κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν μεταξύ των δυο χωρών, είπε ότι διάφορες χώρες, ειδικά η Ελλάδα, έχουν κάνει κάποιες προκλητικές κινήσεις κατά της τρέχουσας κυβέρνησης της Λιβύης σχετικά με αυτές τις συμφωνίες.

Τέλος, σχολιάζοντας τις διερευνητικές επαφές Τουρκίας – Αιγύπτου, ο Ακάρ είπε: «Βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο αναπτύσσονται. Αυτό μας δίνει χαρά, αλλά τρομάζει και φοβίζει κάποιους άλλους». Ακάρ Ελλάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments