Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Πάνω από 33.000 επιχειρήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα2»

Χρήστος Σταϊκούρας: Πάνω από 33.000 επιχειρήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα2»
Χρήστος Σταϊκούρας: Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απήχηση του προγράμματος «Γέφυρα 2», κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απήχηση του προγράμματος «Γέφυρα 2», κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, μέσα σε περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 5 Απριλίου μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί οριστικά, 33.117 αιτήσεις και από αυτές, 18.685 αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες, 3.430 μικρές επιχειρήσεις και 631 μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ1, έχουν ήδη επιχορηγηθεί δάνεια σε 118.000 επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό επιδότησης να είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Με αυτό το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης και της ασκούμενης πολιτικής της αλλά και η συνέπεια των λόγων και των έργων της. Πυρήνας του, είναι η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για το τραπεζικό σύστημα με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των τραπεζών ώστε να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά κλυδωνισμούς αλλά και να παρέχουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ποιοι έχουν ήδη επιδοτηθεί

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1», έχουν ήδη επιδοτηθεί 118.841 δάνεια τα οποία αντιστοιχούν σε 75.370 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί να ανέρχεται στα 119,6 εκατ. ευρώ, σε συνολικά 6 φάσεις πληρωμών, από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021.

Με την υλοποίηση των προγραμμάτων «ΓΕΦΥΡΑ 1» και «ΓΕΦΥΡΑ 2», η Κυβέρνηση ενισχύει το πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα, επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών.

Ποια η διαδικασία συμμετοχής

Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, για οτιδήποτε ήδη υπάρχει διαθέσιμο σε βάσεις δεδομένων των δημόσιων και ιδιωτών πιστωτών. Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή Κρατικής επιδότησης είναι η πλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, τα οποία είναι ανάλογα του μεγέθους της επιχείρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments