Οικονομία

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
Εστίαση: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη το πρόγραμμα με την έναρξή του είχε ιδιαίτερη απήχηση.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη το πρόγραμμα με την έναρξή του είχε ιδιαίτερη απήχηση.

Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό οι αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής ξεπέρασαν τις 2.000. Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα εγγυοδοσίας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τζίρο έως 200.000 ευρώ και μπορούν να λάβουν δάνειο έως 50.000 ευρώ ή του 25% του ετήσιου τζίρου τους σημείωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόγραμμα που όπως είπε-θα θεραπεύσει το γεγονός ότι στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος εγγυοδοσίας εξ αντικειμένου οι τράπεζες κατεύθυναν τα 7,5 δισ. ευρώ κυρίως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις που τις θεώρησαν πιο αξιόπιστες πελάτες.

Υπολογίζουμε, σημείωσε ο υπουργός, ότι 8 με 10.000 επιχειρήσεις επιπλέον θα πάρουν δάνεια που δεν είχαν πάρει με τους δύο προηγούμενους κύκλους.

Που και πως υποβάλλονται αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 με τις πρώτες εκταμιεύσεις να αναμένονται , στα τέλη Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης για κάθε επιχείρηση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των Κωδικών 361, 363 και 364 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Επίσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Τέλος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31-12-2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του 2021 και τα δηλωθέντα έξοδα.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019 ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 11 Μαΐου η Κομισιόν άναψε «πράσινο φως» προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης της εστίασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments