Τεχνολογία

ΗΠΑ: 44 εισαγγελείς ζητούν να μην προχωρήσει το Instagram για παιδιά

ΗΠΑ: 44 εισαγγελείς ζητούν να μην προχωρήσει το Instagram για παιδιά
ΗΠΑ: Σε επιστολή που έστειλαν στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προειδοποιούν για τους κινδύνους των social media.

Πριν από ένα μήνα το Facebook είχε ανακοινώσει πως πρόκειται να προχωρήσει σε μία ειδική έκδοση του Instagram για παιδιά, ωστόσο αυτό προκάλεσε την αντίδραση 44 εισαγγελέων των ΗΠΑ, οι οποίοι κάλεσαν την εταιρία να εγκαταλείψει το πλάνο που έχει στα σκαριά.

Οι εισαγγελείς απέστειλαν επιστολή προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην οποία προειδοποιούν για τους κινδύνους των social media για τα παιδιά. Ωστόσο, το Facebook είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στο σχέδιο, παρά τις όποιες εκκλήσεις τους.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία των παιδιών, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που κρύβει η χρήση ενός λογαριασμού στα social media», τονίζουν οι εισαγγελείς στην επιστολή τους.

Instagram κόλπα

Παράλληλα κατηγορούν τη Facebook ότι «ιστορικά απέτυχε να προστατεύσει την ευημερία των παιδιών στις πλατφόρμες της». Επιπλέον, οι εισαγγελείς προειδοποιούν ότι τα social media προωθούν στα παιδιά μια εμμονή για την εξωτερική εμφάνιση και το κοινωνικό στάτους.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μίλησε ενώπιον επιτροπής του κογκρέσου, τον Μάρτιο, για το σχέδιο να δημιουργηθεί Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών. Αυτή τη στιγμή η Facebook δεν επιτρέπει σε παιδιά αυτής της ηλικίας να εγγράφονται στις πλατφόρμες τους. Όμως, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι πολλά γίνονται μέλη, λέγοντας ψέματα για την ηλικία τους.

Ενώπιον της επιτροπής υποστήριξε πως αν χρησιμοποιούνται με επιτήρηση, τα social media μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τους φίλους τους.

Στην επιστολή τους οι εισαγγελείς απορρίπτουν το επιχείρημα τονίζοντας: «Υπάρχουν μυριάδες άλλοι, ασφαλέστεροι, τρόποι προκειμένου να παιδιά να επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους». Επιστολή κατά αυτής της εφαρμογής για παιδιά έστειλαν στον Ζούκερμπεργκ και βουλευτές των Δημοκρατικών, τον προηγούμενο μήνα.

Instagram: Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα εξής σχέδια για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών ασφαλείας:

  • αποτροπή αποστολής μηνυμάτων από ενήλικες σε άτομα κάτω των 18 ετών, που δεν τους ακολουθούν,
  • ειδοποιήσεις ασφαλείας για εφήβους, όταν αποστέλλονται μηνύματα από έναν ενήλικα, ο οποίος στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλίας ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών
  • λειτουργία που θα δυσκολεύει έναν ενήλικα χρήστη να βρίσκει και να ακολουθεί έφηβους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης στο Instagram.
  • θα υπάρχει παρότρυνση προς του εφήβους να έχουν τα προφίλ τους ιδιωτικά ήδη από την εγγραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments