Οικονομία

Συντάξεις Ιουνίου 2021: Πότε θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές

Συντάξεις Ιουνίου 2021: Πότε θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές
Συντάξεις Ιουνίου 2021: Ξεκινούν από τις 25 Μαΐου η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου, η οποία και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα.

Ξεκινούν από τις 25 Μαΐου η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου, η οποία και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Μαΐου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής.

Ποιες οι ημερομηνίες πληρωμής

  • Στις 25 Μαΐου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Μαΐου 2021, την Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Μαΐου 2021, την Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Στις 28 Μαΐου 2021, την Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Παράλληλα, μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν και οι δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Αυτά είναι:

Οι καταβολές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα γίνουν στις 31 Μαΐου. Σε αυτή την ημερομηνία θα καταβληθούν:

  • Επίδομα παιδιού
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη Υπερηλίκων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2021 αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2021 και έχει εγκριθεί.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης)

Αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2021 και έχει εγκριθεί.

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώσε τους πολίτες ότι η πλατφόρμα Α 21 – Επίδομα Παιδιού -έκλεισε προσωρινά στις 13 Μαϊου 2021 και ώρα 18.00 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της Βης δόσης 2021, στις 31 Μάϊου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει κλασσικά με την καταβολή του συνόλου των επιδομάτων. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments