Ελλάδα

Βέροια: Επιχείρηση δίνει πριμ στους υπαλλήλους που εμβολιάζονται 

Βέροια: Επιχείρηση δίνει πριμ στους υπαλλήλους που εμβολιάζονται 
Βέροια: Επιχειρηματίας βρήκε έναν τρόπο για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης του. Τους δίνει 300 ευρώ μπόνους.

Επιχειρηματίας στη Βέροια βρήκε τρόπο να πείσει τους εργαζόμενούς του να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Να θυμίσουμε πως οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση ο στόχος μέχρι τα τέλη του μήνα είναι οι 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ακόμη, οι ειδικοί αναφέρουν πως όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πρέπει να κάνουν μία δόση εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Ζερβός, ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ στη Βέροια πριμοδοτεί με 300 ευρώ όσους υπαλλήλους του επιλέξουν να εμβολιαστούν, δίνοντάς τους έτσι εξτρά κίνητρο, πέραν της ατομικής ευθύνης που πρέπει να επιδεικνύει ο κάθε πολίτης. Στόχος του είναι  να δημιουργηθεί μια «ασπίδα ανοσίας» από τον ιό που έχει εξελιχθεί σε πανδημία στον χώρο εργασίας.

Ο κ. Ζερβός, μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» γι αυτή την απόφαση, που βρήκε θετική απήχηση μεταξύ των εργαζομένων του. «Επενδύω έτσι δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον στην εταιρεία. Εχω 15 εργαζόμενους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζερβός.

Σε ποσοστό 14,38% η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, χαρακτηριστικά ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της 14ης Μαϊου, είχαν εμβολιαστεί έως τότε 2.718.404 συμπολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και 1.510.905 και με τις δύο δόσεις, που σημαίνει ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται σε 39,87%, ενώ ποσοστό 14,38% θεωρείται πλήρως καλυμμένο εμβολιαστικά.

Μέχρι σήμερα, είπε, υπάρχουν 4.025.774 επιβεβαιωμένα ραντεβού και εκτιμούμε ότι τον Ιούλιο περισσότερο από το 50% των συμπολιτών μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο. Χαρακτήρισε την επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» ως ένα εθνικό εγχείρημα, το οποίο εξελίσσεται επιτυχώς και κυρίως εξελίσσεται ομαλά.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι αυτά ανέρχονται σήμερα σε 1.517 σε όλη την χώρα, όταν ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 1.018 κέντρα και υπολογίζαμε ότι θα κάνουμε 2 εκατ. το μήνα. Σήμερα έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, ειδικά το μήνα Μάιο που θα έχουν γίνει 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα.

Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου

Ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται. Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments