Οικονομία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναγκαία η δημοσιονομική στήριξη για την τόνωση της ανάπτυξης

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναγκαία η δημοσιονομική στήριξη για την τόνωση της ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή Ένωση: Με τρία θέματα στην ατζέντα θα συνεδριάσει το Eurogroup στις 21 Μαΐου με φυσική παρουσία. Πρόκειται να συζητηθούν οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Με τρία θέματα στην ατζέντα θα συνεδριάσει το Eurogroup στις 21 Μαΐου με φυσική παρουσία. Πρόκειται να συζητηθούν οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης τόνισε πως το Eurogroup θα εστιάσει στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε ότι η δημοσιονομική στήριξη παραμένει πολύ σημαντική και αναγκαία για την τόνωση της ανάπτυξης και υπενθύμισε ότι το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει ότι η δημοσιονομική στήριξη θα συνεχιστεί φέτος και του χρόνου.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης θα έχει και αύξηση των επενδύσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όταν θα τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και η ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης.

Τι δείχνει η Ε.Ε. για την Ελλάδα στις εαρινές προβλέψεις

Ανάπτυξη 4,1% το 2021 και 6% το 2022 προβλέπει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εαρινές προβλέψεις. Η πανδημία του κορονοϊού και τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα, ώθησαν την ελληνική οικονομία σε μια βαθιά ύφεση το 2020 (-8,2%). «Ο τουρισμός και γενικότερα ο τομέας των υπηρεσιών χτυπήθηκε ιδιαίτερα. Ωστόσο, τα έγκαιρα μέτρα πολιτικής που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατάφεραν να μετριάσουν την ύφεση στηρίζοντας την απασχόληση και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Η ευνοϊκή δημοσιονομική πολιτική, σε συνδυασμό με την ισχυρή τόνωση από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, αναμένεται να βοηθήσουν στην εκκίνηση της οικονομίας στο μέλλον», τονίζει η Επιτροπή.

Η Επιτροπή προβλέπει ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στη ρευστότητα και στα εισοδήματα θα συνεχίσει να μετριάζεται με μέτρα στήριξης. Τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης αναμένεται να συνεχίσουν να διευκολύνουν την επιστροφή των εργαζομένων, των οποίων οι εργασιακές συμβάσεις είχαν ανασταλεί και να βοηθήσουν στη διατήρηση του δείκτη ανεργίας στο 16,3% το 2021, σε σχέση με το 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments