Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Πάνω από 40.000 ραντεβού για τους 40-44 ετών

Εμβολιασμοί: Πάνω από 40.000 ραντεβού για τους 40-44 ετών
Εμβολιασμοί: Εντός Ιουνίου παίρνουν σειρά κι άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών και μέχρι στιγμής, τα ραντεβού έχουν ξεπεράσει τα 40.000.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας τρέχει με γοργούς ρυθμούς, με τον Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει πως στα τέλη Μαΐου οι εμβολιασμοί αναμένονται να ξεπεράσουν τα 5.600.000 εκατομμύρια, ενώ από τον Ιούνιο παίρνουν σειρά κι άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών όσων πολιτών ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 30, ξεκινώντας από τους 25 έως 29 ετών, ενώ πρόσθεσε ότι τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως οι πολίτες κάτω των 30 ετών δεν θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18άρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Aν το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Ελλάδα κορωνοϊός

Εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments