Κόσμος

Μέρκελ Γερμανία: Έχουμε νομική βάση για το πιστοποιητικό

Μέρκελ Γερμανία: Έχουμε νομική βάση για το πιστοποιητικό
Μέρκελ Γερμανία: Η Καγκελάριος μίλησε μετά την Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατά του Covid 19.
Μέρκελ Γερμανία: Η Καγκελάριος μίλησε μετά την Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατά του Covid 19.

Η Γερμανία από την πλευρά της στήριξε την συμφωνία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, όπως ανέφερε και η Καγκελάριος Μέρκελ. Να θυμίσουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής στα συμπεράσματα της έθεσε ως βασικό στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας. Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από την συμφωνία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο θέμα του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, εξέφρασε πριν από λίγο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της διαμόρφωσης του απαιτούμενου νομικού πλαισίου.

“Για να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο παγκοσμίως, πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν “

Αναφερόμενη στην πρόσβαση των φτωχότερων χωρών σε εμβόλια, τόνισε ότι για να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο παγκοσμίως, πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα διαθέσει 30 εκατομμύρια εμβόλια από τα 100 εκατομμύρια που θα χαρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε φτωχότερες χώρες.

«Χαιρετίσαμε τη συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ευχαριστήσαμε γι’ αυτό την πορτογαλική προεδρία. Χρειάζεται ασφαλώς λίγη ακόμη δουλειά προκειμένου να εφαρμοστεί. Εργαζόμαστε γι’ αυτό και σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία. Αλλά η νομική βάση για πρώτη φορά υπάρχει κι αυτό είναι σημαντικό», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου στις Βρυξέλλες και επισήμανε ακόμη την ανάγκη να φθάσουν γρήγορα εμβόλια κατά της Covid-19 σε όλον τον κόσμο.

“Η Ευρώπη αποτελεί εδώ καλό παράδειγμα”

«Για να θέσουμε παγκοσμίως την πανδημία υπό έλεγχο πρέπει να έχουν όλοι την ευκαιρία για εμβολιασμό. Η Ευρώπη αποτελεί εδώ καλό παράδειγμα. Ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων που παράγονται εδώ πηγαίνει σε τρίτες χώρες, αλλά αυτό δεν αρκεί», σημείωσε η κυρία Μέρκελ και χαιρέτισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Υγεία, για τη διάθεση εμβολίων σε τιμές κόστους προς τις φτωχότερες χώρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει σε φτωχότερες χώρες 100 εκατομμύρια εμβόλια έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα συνεισφέρει στην πρωτοβουλία 30 εκατομμύρια εμβόλια.

Η καγκελάριος έφερε, όπως είπε, στη σημερινή συζήτηση και το θέμα της αντίδρασης της ΕΕ σε ενδεχόμενες παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «πρέπει στο μέλλον να είμαστε σε θέση να δράσουμε καλύτερα και γρηγορότερα». Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για τον μηχανισμό που συμφωνήθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος, όπως είπε, θα επιτρέψει πιο συντονισμένη και πιο άμεση αντίδραση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments