Πολιτική

Ηλιόπουλος: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από τη ΝΔ

Ηλιόπουλος: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από τη ΝΔ
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλάει σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.  Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου είχε αναφέρει πως δεν αρκεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ακόμη, σε παλιότερες δηλώσεις του είχε προτείνει να ανοίξει η εστίαση για την αποφυγή των κορωνοπάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντηση του στην ανάρτησή του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, που τελικά δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάνει λόγο για «προσπάθεια παραπληροφόρησης από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

“Η πρόταση μας, να ψηφίζουν χωρίς περιορισμό όλοι οι απόδημοι, αλλά με σταθμισμένη ψήφο”

Στην απάντησή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Η πρόταση μας, να ψηφίζουν χωρίς περιορισμό όλοι οι απόδημοι, αλλά με σταθμισμένη ψήφο, κατά το γαλλικό, ιταλικό και πορτογαλικό μοντέλο «κλειστής εκπροσώπησης», είχε χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2017, με εισηγητή τον Γ. Γεραπετρίτη, ως «βέλτιστη πρακτική, η οποία απαμβλύνει τις συνέπειες της μαζικότητας της συμμετοχής των εκτός Επικρατείας στις εθνικές εκλογές, αναγνωρίζοντας στους τελευταίους δικαίωμα εκπροσώπησης μέσω προκαθορισμένου αριθμού βουλευτών».

Ο κ. Ηλιόπουλος επιμένει ότι «παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της ΝΔ είναι η μόνη θεσμική λύση που ακολουθείται από χώρες που έχουν σημαντική διασπορά, όπως η δική μας. Την ίδια πρόταση υποστηρίξαμε και στην αναθεώρηση του 2019, όπου, αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε στο πλαίσιο του άρθρου 54 παρ. 4 τους περιορισμούς τους οποίους τώρα υποκριτικά καταδικάζει ο πρωθυπουργός. Την ίδια πρόταση καταθέσαμε ως τροπολογία και κατά την πρόσφατη συζήτηση».

“Ψέματα επομένως λέει ο κ. Μητσοτάκης, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ψέματα επομένως λέει ο κ. Μητσοτάκης, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς την ίδια στάση είχαμε ανέκαθεν. Αποδεχθήκαμε ως αναγκαίο συμβιβασμό την ενδιάμεση πρόταση του ΚΚΕ, η οποία ναι μεν δεν αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, βέλτιστη πρακτική, αλλά αποτελεί εναλλακτικό ευρωπαϊκό μοντέλο.

Οι Έλληνες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού δεν ξεγελιούνται από το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις ψευδολογίες του κ. Μητσοτάκη». Νάσος Ηλιόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments