Ελλάδα

Κορωνοϊός: 62χρονος έχασε τη ζωή του λίγο μετά τον εμβολιασμό του – Τι έδειξε η νεκροψία

Κορωνοϊός: 62χρονος έχασε τη ζωή του λίγο μετά τον εμβολιασμό του – Τι έδειξε η νεκροψία
Κορωνοϊός: Οι οικείοι του ζητούν περαιτέρω έρευνα του θανάτου του.

Ένας 62χρονος άνδρας από τον Αλμυρό έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Παρασκευή, 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό του με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που έκανε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, τα αίτια του θανάτου του αποδίδονται σε έμφραγμα.

Ο άνδρας παραπονέθηκε στους οικείους του ότι πονάει στο στήθος και στα χέρια και λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Οι οικείοι του ζητάνε την περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, οριστική απάντηση θα δοθεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί από την Ιατροδικαστική, η έρευνα των ιστολογικών εξετάσεων, η οποία διαρκεί 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και ότι είχε ιστορικό θρομβώσεων.

Κρήτη: Νεκρή η 44χρονη που είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ανακοινώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ενώ νωρίτερα οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν τους οικείους της. Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», είχε αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας λίγες ημέρες πριν. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά».

H 44χρονη μητέρα 3 παιδιών, είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από 15 ημέρες. Περίπου μια εβδομάδα μετά, παρουσίασε θρομβοπενία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, ωστόσο όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, πριν από δύο ημέρες. Την επόμενη ημέρα της μεταφοράς της εκεί, παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments