Τεχνολογία

Microsoft: Παρουσιάζει στα μέσα Ιουνίου τα νέα Windows

Microsoft: Παρουσιάζει στα μέσα Ιουνίου τα νέα Windows
Microsoft: Το νέο λογισμικό των Windows αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Ιουνίου από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Το νέο update των Windows 10 έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Ήδη η Microsoft έχει ανακοινώσει τι αλλάζει με το νέο update του λογισμικού. Επίσης υπάρχουν κάποιοι χρήστες που επιλέγουν να μην κάνουν την αναβάθμιση.

Σε μία διαδικτυακή εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, στις 24 Ιουνίου, η Microsoft θα παρουσιάσει τα Windows της νέας εποχής. Υπάρχει, ήδη, αρκετή φημολογία για το ποια είναι τα στοιχεία που φέρνει η νέα εκδοχή των Windows.

Τα Windows 11

Αναφορές στα ανανεωμένα Windows έγινε και στο πλαίσιο του Microsoft Build 2021 από τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, με την επιφύλαξη να ανακοινωθούν περισσότερα λίγο αργότερα. Η 24η Ιουνίου είναι η ημερομηνία εκείνη που θα αποκαλυφθούν περισσότερα. Πάντως, στο φετινό Build, έγινε ξεκάθαρη αναφορά στη νέα γενιά των Windows.

Έχουν γίνει φιλόδοξες αναφορές περί των Windows 11 που ενδέχεται να ορίζουν τα νέα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος που θα παρουσιαστούν, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν ότι στις 24 Ιουνίου θα δούμε μία μεγάλη αλλαγή στο user interface των Windows 10. Εδώ διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει μόνο ένα συγκεντρωτικό update, αλλά μία συνολική αλλαγή σχεδίασης.

Οι αλλαγές

Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με πληκτρολόγιο και ποντίκι, η Microsoft έχει επαναφέρει στα Windows 10 το μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας με νέα εμφάνιση και δυνατότητες και ένα σύστημα εικονικών επιφανειών εργασίας (Task View), επιτρέποντας στους χρήστες να τρέξουν τις εφαρμογές του Windows Store μέσα από την επιφάνεια εργασίας των Windows.

Επίσης, έχει συστήσει στους χρήστες της τον Microsoft Edge τον οποίο αναβαθμίζει όποτε είναι αναγκαίο. Τώρα λοιπόν, το εγχείρημα οπτικής ανανέωσης των Windows 10 συνεχίζεται και μετά την «Έναρξη», σειρά παίρνει και ο File Explorer καθώς και γενικότερα τα βασικά εικονίδια του εν λόγω λειτουργικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει η εμφάνιση πολλών, όπως του κάδου ανακύκλωσης, των φακέλων, τα εικονίδια των δίσκων. Πάντως, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει πολλές ακόμα γενναίες αλλαγές για τα Windows.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, η Amanda Langowski του Windows Insider προγράμματος τονίζει το εξής: «Αρκετές αλλαγές, όπως ο προσανατολισμός των εικονιδίων των φακέλων και τα προεπιλεγμένα εικονίδια για τους διάφορους τύπους αρχείων, έχουν σχεδιαστεί ξανά για να υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των διαφόρων προϊόντων της Microsoft που εμφανίζουν αρχεία. Συγκεκριμένα, οι φάκελοι χρηστών ανώτατου επιπέδου, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, Τα Έγγραφά μου, Οι Λήψεις μου και Οι Φωτογραφίες μου, έχουν νέα σχεδίαση που θα σας επιτρέπει να τα ξεχωρίζετε ευκολότερα με μια γρήγορη ματιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments