Διεθνή

Κύπρος εμβολιασμοί: Με μία δόση το 58,8%

Κύπρος εμβολιασμοί: Με μία δόση το 58,8%
Κύπρος εμβολιασμοί: Προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο. Ποιες ηλικίες εμβολιάζονται περισσότερο.

Η Κύπρος συνεχίζει σταδιακά το πρόγραμμα των εμβολιασμών για όλες τις ηλικίες, ενώ οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 18-29 φαίνεται να βρίσκουν μικρότερη ανταπόκριση. Την ίδια ώρα μπήκε τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και είχαμε την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων.

Κύπρος εμβολιασμοί: Πως προχωράνε

Έναν θάνατο και 42 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό είναι 373, ενώ 33 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 13 σε σοβαρή κατάσταση. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,10%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73,157. Εν τω μεταξύ, το 58,8% έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι και τις 11 Ιουνίου, ενώ ποσοστό 39% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, λαμβάνοντας είτε και τις δύο δόσεις των εμβολίων AstraZeneca, Moderna και Pfizer είτε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson. Κύπρος εμβολιασμοί

Από τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό εμβολιασθέντων τουλάχιστον με την 1η δόση είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό στα άτομα 70 ετών και άνω, ενώ με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 40-49, 50-59 και 60-69. Επιπλέον, σημαντική αύξηση παρουσιάζεται την τελευταία εβδομάδα στην ηλικιακή ομάδα των 30-39. Χαμηλό και σε σταθερή πορεία παραμένει, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση στις ηλικίες 18-29 ετών.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό ηλικίας 18-29 ετών αντικατοπτρίζεται και στα ποσοστό των κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά, με τα περισσότερα νέα περιστατικά COVID να εντοπίζονται κυρίως στα άτομα της ηλικιακής ομάδας κάτω των 30 ετών. Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, προκύπτει ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό κοντά στο 95% δεν έχει εμβολιαστεί, γεγονός που καθιστά τα άτομα αυτά πιο επιρρεπή στον ιό και στις μεταλλάξεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Κύπρος εμβολιασμοί: Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Κύπρος βάζει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και προχωρά στην επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων. Έτσι, οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όλες τις ώρες και να διασκεδάζουν στα νυχτερινά κέντρα. Τον τερματισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων και των συνεστιάσεων, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Γαλλία

Προχωρώντας σε περαιτέρω άρση απαγορευτικών μέτρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας και στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, από σήμερα, 10 Ιουνίου, τίθενται σε εφαρμογή στην Κύπρο τα ακόλουθα: Τερματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Κατά συνέπεια, καταργείται και η χρήση του Εντύπου Α που ήταν μέχρι σήμερα απαραίτητο για τη διακίνηση εργαζομένων.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων/δείπνων κοινωνικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, κοκ) σε χώρους εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες αίθουσες εκδηλώσεων στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ως εξής:

  • 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο, είτε
  • 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο
  • 250 άτομα ανά πάσα στιγμή για δεξίωση/cocktail party σε εξωτερικό χώρο.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments