Τεχνολογία

Electronic Arts: Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο γίγαντας των videogames

Electronic Arts: Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο γίγαντας των videogames
Electronic Arts: Και όμως θύμα χάκερ έπεσε το δημοφιλές παιχνίδι FIFA 2021 με τους εισβολείς να κατεβάζουν 780 gigabyte δεδομένων.
Electronic Arts: Και όμως θύμα χάκερ έπεσε το δημοφιλές παιχνίδι FIFA 2021 με τους εισβολείς να κατεβάζουν 780 gigabyte δεδομένων.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα videogames, Electronic Arts, δέχθηκε επίθεση από χάκερ, οι οποίοι υπέκλεψαν κώδικα από δημοφιλή παιχνίδια. Να θυμίσουμε ότι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια είναι και το Fifa 2021, από το οποίο υπέκλεψαν δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνοεπιθέσεις στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών συνεχίστηκαν με εισβολή στην Electronic Arts, η οποία ανακοίνωσε ότι χάκερ υπέκλεψαν τον πηγαίο κώδικα δημοφιλών τίτλων.

Τι πήραν οι εισβολείς

Την είδηση αποκάλυψε το Motherboard, σύμφωνα με το οποίο οι εισβολείς κατέβασαν 780 gigabyte δεδομένων, περιλαμβανομένου του πηγαίου κώδικα για το δημοφιλές παιχνίδι FIFA 2021 αλλά και για τη μηχανή του Frostbite, μια πλατφόρμα στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη πολλών άλλων τίτλων στη βιομηχανία gaming.

Η EA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες videogame, είναι γνωστή για παιχνίδια όπως τα Battlefield, Star Wars και The Sims, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία παραδέχτηκε την υποκλοπή «περιορισμένου» όγκου δεδομένων και διαβεβαίωσε ότι οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα παικτών. Διαβεβαίωσε ακόμα πως δεν θεωρεί ότι η επίθεση θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της.

Μεταπώληση των δεδομένων

Σύμφωνα με το Motherboard, οι χάκερ προσέφεραν τα δεδομένα προς πώληση μέσω του Σκοτεινού Ιστού. Θεωρητικά, ο κώδικας που υποκλάπηκε θα μπορούσε να βοηθήσει χάκερ να παραβιάσουν λειτουργίες ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών.

Η επίθεση στην ΕΑ έρχεται μετά την ηλεκτρονική εισβολή στην CD Project και την υποκλοπή του πηγαίου κώδικα του πολυδιαφημισμένου Cyberpunk 2077. H πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κλεμμένα «εσωτερικά δεδομένα της» διατίθενται προς πώληση στο Διαδίκτυο, αναφέρει το Reuters.

Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο κυβερνοεπίθεση στην Capcom, δημιουργό του Resident Evil, κατά την οποία ενδέχεται να παραβιάστηκαν τα δεδομένα 350.000 παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments