Τεχνολογία

Google 2021: 6 νέα χαρακτηριστικά για το Android

Google 2021: 6 νέα χαρακτηριστικά για το Android
Google 2021: Ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει 6 νέες υπηρεσίες προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του Android.

Εν γένει η Google έχει βγει αρκετά κερδισμένη το 2021, αλλά ακόμα πιο πολύ από την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι ήδη προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό στους ταξιδιώτες, διευρύνοντας ακόμα πιο πολύ την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει. Να θυμίσουμε ότι το Google Street View επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας.

Με την Ευρώπη να ετοιμάζεται να επιβάλει αντιμονοπωλιακά μέτρα στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, η Google υπέκυψε στις πιέσεις και ανακοίνωσε ότι θα εμφανίζει εναλλακτικές λύσεις για την λειτουργία αναζήτησης στις συσκευές Android.

Οι νέες υπηρεσίες του Android

Η Google ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν σε όλες τις Android συσκευές αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που η Google ακολουθεί μία λογική παρόμοια με εκείνη που αφορά στα νέα στοιχεία που παίρνουν κατά καιρούς τα Pixel smartphones.

Ένα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στo Android είναι η ειδοποίηση μέσω Earthquake Alerts System για όλο τον κόσμο, μία υπηρεσία που ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα και προειδοποιούσε για έναν σεισμό καθώς συμβαίνει. Προτεραιότητα έχουν οι χώρες με την υψηλότερη σεισμική δραστηριότητα σε σχέση με άλλες που… κουνιούνται λιγότερο.

Άλλο στοιχείο που έρχεται είναι η δυνατότητα να κρατάς ένα μήνυμα για αργότερα, με την τοποθέτηση ενός αστεριού, όπως γίνεται και σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μία άλλη νέα δυνατότητα είναι οι προτάσεις Emoji που έχει σκοπό να βάλει περισσότερο χαρακτήρα στην επικοινωνία και θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε συσκευές με Android 6 και ανώτερο.

Τα έξι νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Android το καλοκαίρι

Μία σημαντική και καλοδεχούμενη προσθήκη είναι η δυνατότητα του Google Assistant να χειρίζεται εφαρμογές, με φωνητικές εντολές, για να μην υπάρχει η ανάγκη να αγγίζει κανείς το τηλέφωνό του. Στο πακέτο αναβαθμίσεων συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα του Voice Access να αντιλαμβάνεται πότε κοιτάτε την οθόνη για ολοκληρωμένο χειρισμό του τηλεφώνου μόνο με τη φωνή.

Αλλαγμένη θα είναι και η αρχική οθόνη του Android Auto, για να μπορεί ο καθένας να φέρει το τηλέφωνο στα μέτρα του και να το ρυθμίσει έτσι, ώστε να έχει όλα επιθυμεί στο αυτοκίνητο.

Πέντε δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης

Από το φθινόπωρο, οι χρήστες που ενεργοποιούν συσκευές Android θα βλέπουν στην κορυφή της οθόνης τις πέντε δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης στη χώρα τους, ανάμεσά τους και τη μηχανή της Google. Ακόμα επτά εναλλακτικές λύσεις θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Μέχρι σήμερα η οθόνη επιλογής εμφάνιζε μόνο τέσσερις εταιρείες αναζήτησης, οι οποίες είχαν πληρώσει για να βρίσκονται εκεί. Ανεπαρκή χαρακτήρισε ωστόσο τη νέα πολιτική της εταιρείας η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, η οποία διαμαρτυρόταν εδώ και καιρό για τη διαδικασία δημοπράτησης.

«Η Google κάνει τώρα αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πριν από τρία χρόνια: ένα δωρεάν μενού προτιμήσεων αναζήτησης για το Android στην Ευρωπαϊκή Ένωση» έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της DuckDuckGo Γκάμπριελ Ουάινμπεργκ. «Θα έπρεπε όμως να είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, για παράδειγμα το Chrome για σταθερούς υπολογιστές, και να είναι προσβάσιμο σε όλες τις χώρες και οποιαδήποτε στιγμή, και όχι μόνο όταν γίνεται επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις». Η εξέλιξη, επισημαίνει το Reuters, έρχεται την ώρα που η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κανόνων για την Google, την Amazon, την Apple και την Facebook ώστε να διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός. Android Google Play.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments