Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Μεγάλη ζήτηση στο πρώτο ομόλογο της Ε.Ε. μετά την έκδοσή του

Ταμείο Ανάκαμψης: Μεγάλη ζήτηση  στο πρώτο ομόλογο της Ε.Ε. μετά την έκδοσή του
Ταμείο Ανάκαμψης: Ισχυρό ράλι πραγματοποιεί σήμερα στη δευτερογενή αγορά το πρώτο ομόλογο για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.Κατά σειρά θα υπάρξουν άλλα δύο και στη συνέχεια θα δοθούν τα χρήματα στις χώρες όπου έχουν καταθέσει πρώτες προτάσεις αξιοποίησης των πόρων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Ισχυρό ράλι πραγματοποιεί σήμερα στη δευτερογενή αγορά το πρώτο ομόλογο για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.Κατά σειρά θα υπάρξουν άλλα δύο και στη συνέχεια θα δοθούν τα χρήματα στις χώρες όπου έχουν καταθέσει πρώτες προτάσεις αξιοποίησης των πόρων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη μίας σειράς εκδόσεων, μέσω των οποίων η ΕΕ θα αντλήσει συνολικά 800 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2026 για να χρηματοδοτήσει τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε σχεδόν κατά έξι μονάδες βάσης στο 0,035% από 0,086% κατά την έκδοσή του. Το ισχυρό ράλι του ομολόγου στη δευτερογενή αγορά αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της μεγάλης ζήτησης των επενδυτών, υποδηλώνοντας ότι η αγορά απορρόφησε εύκολα την τεράστια έκδοση.

Ανάλογο ράλι είχε σημειωθεί μετά την πρώτη έκδοση ομολόγου της ΕΕ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης SURE, που είναι ένα μικρότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πάνω από 107 δισεκατομμύρια ευρώ η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο

Περίπου στα 107 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε η ζήτηση για το πρώτο δεκαετές ομόλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το 10ετές ομόλογο είναι το πρώτο μίας σειράς εκδόσεων, συνολικού ύψους 800 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια προς τα κράτη – μέλη έως το 2026, με στόχο την ανάκαμψη των οικονομιών τους από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Γάλλο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανέφερε πρόσφατα ότι από την έκδοση θα αντληθούν 10 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments