Οικονομία

ΦΠΑ: Σε ποια νησιά θα είναι μόνιμη η μείωση

ΦΠΑ: Σε ποια νησιά θα είναι μόνιμη η μείωση
ΦΠΑ: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά αναμένεται να θεσμοθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Κατά τη συνεδρίαση του  Eurogroup αποφασίστηκε μόνιμη μείωση ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος) .

Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά αναμένεται να θεσμοθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Κατά τη συνεδρίαση του  Eurogroup αποφασίστηκε μόνιμη μείωση ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος) .

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, η πρόταση της Κυβέρνησης για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε 5 ελληνικά νησιά (Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος), όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο. Πρόταση η οποία, την επόμενη εβδομάδα, θα νομοθετηθεί.

«Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών, των αγορών, των επενδυτών, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και – πρωτίστως – της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ισχυρή και ταχεία ανάκαμψη και υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε ότι επικροτήθηκε η προώθηση και υλοποίηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι – μεταξύ άλλων – η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η ολοκλήρωση του “οικοδομήματος” του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η πρόοδος που σημειώθηκε στην αξιοποίηση του Ελληνικού, η ενεργοποίηση του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών και ο νέος εργασιακός νόμος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments