Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Η τακτική που ακολουθούσε ο πιλότος με τους δημοσιογράφους

Γλυκά Νερά: Η τακτική που ακολουθούσε ο πιλότος με τους δημοσιογράφους
Γλυκά Νερά: Σίγουρα, η ιδιαίτερη περίπτωση του συγκεκριμένου δράστη θα διδάσκεται στα πανεπιστημιακά τμήματα εγκληματολογίας στα επόμενα χρόνια.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέλεξε να ακολουθήσει μία ιδιαίτερη τακτική στις επαφές του με τα ΜΜΕ.

Γλυκά Νερά: Η τακτική του δράστη στις επαφές του με τον τύπο

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή στις 11 Μαΐου μπροστά από το μοιραίο σπίτι στα Γλυκά Νερά ο δράστης φρόντισε να προχωρήσει σε δηλώσεις στις κάμερες για όσα κατά το σενάριο που είχε πλάσει είχαν συμβεί μέσα στο σπίτι του. Γλυκά Νερά

Πέρα όμως από τις δηλώσεις «στο πόδι» όπου ο βασικός του στόχος ήταν να εξυμνήσει την προσπάθεια των αστυνομικών πολύ προσεκτικά απέφευγε για 37 μέρες να υπάρχει καταγεγραμμένη η φωνή και η εικόνα του σε κάποιο είδος συνέντευξης.

Ακόμα και τα όσα σχολίασε στην Αγγελική Νικολούλη ήταν προϊόν μηνυμάτων text.

Δηλαδή σύμφωνα με πολλούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους που τώρα αναφέρουν δημόσια πως είχαν επαφή με τον Μπάμπη Αναγνωστοπούλο, επισημαίνω ότι δεν απαντούσε ποτέ στις φωνητικές κλήσεις αλλά ήταν πρόθυμος να απαντήσει με γραπτά μηνύματα.

Είχε αγωνία για την πορεία των ερευνών

Και ενώ σε παρουσιάστριες και παρουσιαστές ή δημοσιογράφους που συνήθως κάνουν συνεντεύξεις προφίλ αρκούνταν μόνο στο να απαντήσει στα μηνύματα, σε ότι αφορά τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες έστελνε και ο ίδιος μηνύματα σε εκείνους ρωτώντας τους για την πορεία των ερευνών.

Σε μία δύο περιπτώσεις Μάλιστα είχε και το θράσος να τους πει ότι ήταν διαθέσιμος να τους εξηγήσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια δεν είχαν καταλάβει ή να τους δώσει διάφορες διευκρινίσεις για όσα υποτίθεται είχαν συμβεί στο σπίτι. Γλυκά Νερά

Απέφευγε λοιπόν να υπάρχει καταγραφή του ήχου της φωνής του ώστε να μην υπάρξει δραματοποίηση σε εκπομπές και «ερεθίστεί» το τμήμα ανθρωποκτονιών που από την πρώτη μέρα είχε αμφιβολίες για το πρόσωπο του.

Εν ολίγοις δεν απέφευγε πλήρως τον Τύπο. Τουναντίον, ο δράστης προσπαθούσε να τον χειριστεί στο χτίσιμο των άλλοθι του, χωρίς όμως να κάνει κατάχρηση όπως είχε συμβεί σε άλλες περιπτώσεις δραστών στο παρελθόν.

Πραγματικά η περίπτωση του συγκεκριμένου ατόμου θα διδάσκεται στα πανεπιστημιακά τμήματα εγκληματολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments