Αθλητισμός

Ολλανδία Βόρεια Μακεδονία 3-0: Άνετη νίκη και πρόκριση

Ολλανδία Βόρεια Μακεδονία 3-0: Άνετη νίκη και πρόκριση
Ολλανδία Βόρεια Μακεδονία 3-0: Άνετη νίκη και την πρόκριση κατάφερε η Ολλανδία παίζοντας με την Βόρεια Μακεδονία.

Ολλανδία και Βόρεια Μακεδονία διασταύρωσαν τα ξίφη τους με δικούς τους σκοπούς η κάθε ομάδα. Να θυμίσουμε ότι χθες «κλείδωσαν» οι δύο πρώτες  θέσεις για τους «16» του Euro 2020 από τον πρώτο όμιλο, με την Ιταλία να τερματίζει πρώτη μετά και τη νίκη της με 1-0 επί της Ουαλίας, η οποία πήρε το δεύτερο εισιτήριο, ενώ ισόβαθμη με τους Ουαλούς τερμάτισε η Ελβετία που κέρδισε με 3-1 τους Τούρκους και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τελικώς η Ολλανδία κατάφερε να νικήσει άνετα με 3-0 την Βόρεια Μακεδονία και να μπει στην πρώτη θέση στον Όμιλο. Η Ολλανδία είχε από την αρχή τον έλεγχο στο παιχνίδι και κατάφερε να κρατήσει την κατοχή και να κάνει αρκετές επιθέσεις στην αντίπαλη εστία.

Τρομερή συνεργασία Μάλεν – Ντεπάι και 0-1

Η Ολλανδία προηγείται με σκορ 1-0 της Βόρειας Μακεδονίας, χάρη στην πολύ όμορφη συνεργασία των Μέμφις Ντεπάι και Ντόνιελ Μάλεν.

Οι «οράνιε» ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης και ο νέος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έκλεψε τη μπάλα και ο Μάλεν έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλάζοντας τη μπάλα άψογα με τον Ντεπάι δύο φορές, με τον τελευταίο να δίνει το προβάδισμα στην Ολλανδία.

Οι ευκαιρίες της Βόρειας Μακεδονίας

Η Βόρεια Μακεδονία είχε ένα καλό ξεκίνημα και ένα ακυρωθέν τέρμα με το… καλήμερα με τον Τριτσκόφσκι (10′), όμως στη συνέχεια οι Ολλανδοί ανέλαβαν δράση και χάρη στα γκολ των Ντεπάι (24′) και Βαϊνάλντουμ (51′, 58′) πανηγύρισαν μια άνετη νίκη.

Έτσι, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων του Euro με χαμόγελα και τερματίζοντας στην 1η θέση με 9 βαθμούς, ενώ η Βόρεια Μακεδονία υπέστη την τρίτη ήττα της και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, δίχως βαθμό.

Η Βόρεια Μακεδονία μπήκε αρκετά δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αιφνιδιάζοντας τους Ολλανδούς και μετά από κάποια λεπτά ωραίας κυκλοφορίας της μπάλας άνοιξε το σκορ, όμως η χαρά της δεν κράτησε για πολύ. Συγκεκριμένα, στο 9′ ο Τριτσκόφσκι πλάσαρε τον Στεκέλενγκπουργκ από θέση τετ α τετ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μετά το τέρμα της Βόρειας Μακεδονίας, η Ολλανδία ανέβασε στροφές.

Η Ολλανδία φάνηκε πως… ξύπνησε μετά το τέρμα που δέχτηκε και ανέβασε στροφές, όμως δυσκολευόταν αρκετά στην τελική προσπάθεια. Αυτό άλλαξε στο 24′, όπου οι «οράνιε» έκαναν το 0-1, με τους Μάλεν και Ντεπάι να πραγματοποιούν μια φοβερή συνεργασία και τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Ντε Μπουρ είχε κάποιες καλές στιγμές με Μάλεν και Ντάμφρις ώστε να πάρει μαξιλαράκι ασφαλείας, όμως δεν το κατάφερε.

Αυτό όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για εκείνη, καθώς μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε στο τελευταίο μισό του πρώτου. Στο 51′ ο Ντεπάι με ένα πολύ ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βαϊνάλντουμ και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 0-2 από κοντινή απόσταση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βλεκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι, Αντέμι, Τρισκόφσκι, Ελμάς, Τραϊκόφσκι, Πάντεφ

Ολλανδία: Στεκέλνμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Ντάμφρις, Βαν Άανχλοτ, Γκράβενμπερκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments