Αθλητισμός

Προολυμπιακό: Αναχώρησε για Καναδά η Εθνική Ελλάδας

Προολυμπιακό: Αναχώρησε για Καναδά η Εθνική Ελλάδας
Το ταξίδι της για μια θέση στους Ολυμπαικούς ξεκίνησε τα ξημερώματα η Εθνική Ελλάδας στο μπασκετ , καθώς αναχώρησε για το Προολυμπιακό Τουρνουά στον Καναδά.

Τα ξημερώματα αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας για τη Βικτώρια του Καναδά εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά , με τις απουσίες να είναι αισθητές , αφού είναι στο σύνολο επτά ονόματα εκτός. . Ο αριθμός όσων χάνουν, για διάφορους λόγους, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά μοιάζει τεράστιος. Εξαίρεση αποτελεί η άρνηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να αγωνιστεί, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αποτελείται από τους:

Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Καββαδάς

«Πονοκέφαλος» έχει πιάσει τον Ρικ Πιτίνο που το μόνο που κάνει είναι να μετράει απουσίες την μία πίσω από την άλλη.

Επτά απουσίες μετράει η Ελλάδα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για την πρόκληση ενός Προολυμπιακού τουρνουά, με τον Ρικ Πιτίνο να αλλάζει πλάνο αρκετές φορές, όσες και οι απουσίες της «γαλανόλευκης».

Ο Ρικ Πιτίνο τα είχε υπολογίσει διαφορετικά. Είχε στηρίξει πολύ μεγάλο μέρος του παιδιού του πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Περίμενε την πολύτιμη συμβολή του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ίσως και το θαύμα της συμμετοχής ενός ακόμη Αντετοκούνμπο, εκτός από τον Κώστα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί μόνο να μετράει απουσίες και παρουσίες. Άλλωστε οι παρουσίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα στη Βικτόρια. Ο αριθμός όσων χάνουν, για διάφορους λόγους, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά μοιάζει τεράστιος. Εξαίρεση αποτελεί η άρνηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να αγωνιστεί, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως η «γαλανόλευκη» διαθέτει ένα τεράστιο φάσμα για τις αιτίες των απουσιών. Ακόμη και οι τραυματίες έχουν διαφορετικό πρόβλημα: Ο Γιώργος Πρίντεζης στον αστράγαλο, ο Βασίλης Σπανούλης στη γάμπα, ο Κώστας Παπανικολάου στον ώμο και Ιωάννης Παπαπέτρου στο γόνατο.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού τιμ της Εθνικής ομάδας και του ίδιου του Σπανούλη, στάθηκε αδύνατο να προλάβει κι έτσι προστέθηκε στη μακρά λίστα των απουσιών στη λίστα του Ρικ Πιτίνο. Ο τελευταίος είχε ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Σπανούλη, ο ίδιος ήταν αυτός που τον έπεισε να επιστρέψει ώστε να εμπνεύσει και να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, αλλά ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments