Πολιτική

ΚΚΕ Εναρκτήρια εκδήλωση 21ου Συνεδρίου: «Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως»

ΚΚΕ Εναρκτήρια εκδήλωση 21ου Συνεδρίου: «Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως»
ΚΚΕ Εναρκτήρια εκδήλωση 21ου Συνεδρίου: Με πολιτιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου η εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Με πολιτιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου η εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Της εκδήλωσης προηγήθηκε ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές.

Στην εισαγωγή του έντυπου προγράμματος με το περιεχόμενο της παράστασης αναφέρεται:

«Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσετε είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου συνοδευόμενα από βίντεο. Ο τίτλος της είναι δανεισμένος από «Tο τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ και εκφράζει τη θεωρητικά θεμελιωμένη και ιστορικά επιβεβαιωμένη πεποίθηση ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές, κάτω από την επιφάνεια, που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Έτσι οι αντεπαναστατικές ανατροπές στα τέλη του 20ού με αρχές του 21ου αιώνα και η μεγάλη υποχώρηση του διεθνούς εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος δεν μπορούν να σταματήσουν αυτές τις συχνά δυσδιάκριτες, εσωτερικές κινήσεις. Κι αυτό γιατί η επιστήμη, η τεχνολογία και πάνω απ’ όλα ο εργαζόμενος άνθρωπος έχουν τόσο εξελιχθεί, που ασφυκτιούν στη σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνική οργάνωση και χρειάζονται διέξοδο.

Οι νόμοι της φύσης δεν συμπίπτουν βέβαια απόλυτα με αυτούς της κοινωνίας, καθώς στην κίνηση της κοινωνίας μεσολαβεί πάντα η ανθρώπινη δραστηριότητα, θετική ή αρνητική για την ανοδική πορεία της. Την προωθητική παρέμβαση της ανερχόμενης στην εποχή μας εργατικής τάξης και προπαντός της πρωτοπορίας της, φιλοδοξεί καλύτερα να οργανώσει και να προετοιμάσει το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, έτσι που καμία δύναμη του χτες να μην μπορέσει την κρίσιμη στιγμή να ανακόψει το φουσκωμένο λαϊκό ποτάμι στην πορεία του προς τα μπρος, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Μπρεχτ πως «η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως».

Εναρκτήρια εκδήλωση για το 21 Συνέδριο του ΚΚΕ. Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην εκδήλωσή μας αυτή προσπαθούμε να δούμε τη σημερινή βασανισμένη ζωή των προλετάριων στον ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό κόσμο, τη δική μας ζωή, από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

Ερμήνευσαν (αλφαβητικά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Χουλιαράς.

Έπαιξαν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (drums), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Κώστας Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο).

Ακούστηκε η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Παχνιστής

Τα βίντεο δημιούργησαν οι: ‘Αρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος.

Animation στα τραγούδια «Τραγουδάω», «Bella Ciao», «The Partizan», «Γαμμαγραφία», «El Τururururu», «Полюшко-поле»: Νίκος Ραδαίος

Συντονισμός – επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος

Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments