Πολιτική

Χαρίτσης: Κριτική στην κυβέρνηση για το Ελληνικό

Χαρίτσης: Κριτική στην κυβέρνηση για το Ελληνικό
Χαρίτσης: «Αντί να εφαρμόσει μια πολιτική ενεργητικής στήριξης της οικονομίας, επιμένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και υποσχέσεις για επενδυτική έκρηξη στο μέλλον».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό, κατηγορώντας τη για «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και φιέστες». Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινές του δηλώσεις, είχε τονίσει πως το Ελληνικό ως έργο θα τραβήξει προς τα εμπρός την Ελλάδα.

Χαρίτσης: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Δυο χρόνια μετά τις εκλογές που θα «έκλειναν» το θέμα του Ελληνικού σε μία βδομάδα και έναν χρόνο μετά τη φιέστα που έστησε ο πρωθυπουργός για την κατεδάφιση πέντε αυθαίρετων κτισμάτων, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ξανά σήμερα για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό». Χαρίτσης

Ακολούθως καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «αντί να εφαρμόσει μια πολιτική ενεργητικής στήριξης της οικονομίας, επιμένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και υποσχέσεις για επενδυτική έκρηξη στο μέλλον. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Οι πανηγυρισμοί για την καθυστερημένη εξέλιξη της επένδυσης εν μέσω μιας σκληρής ύφεσης προκαλούν».

Γεωργιάδης: Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός

«Αποστολή εξετελέσθη. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά, το κυριότερο, ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δεν θα αλλάξει μόνο την Αττική αλλά την Ελλάδα, στο σύνολό της.

Ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων οφείλω να σας πω ότι απ’ όταν αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου, σε όλα τα διεθνή fora που συμμετείχαμε, δύο ήταν οι επίμονες ερωτήσεις των ξένων επενδυτών: η πρώτη και η πιο συχνή «τι θα γίνει με το Ελληνικό;» γιατί πολλοί είχαν πάψει να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, και η δεύτερη «τι θα γίνει με τον Ελληνικό Χρυσό;» Στα δύο χρόνια περίπου διακυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δύο αυτές επενδύσεις έχουν ξεκολλήσει και προχωρούν, ιδιαίτερα το Ελληνικό που είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη κι ένα έργο πραγματικά οραματικού χαρακτήρα που πολλές από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων θα απολαμβάνουν και θα αισθάνονται ευτυχισμένοι σ’ αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments