Τεχνολογία

Windows 11: Αυτό είναι το νέο λογισμικό

Windows 11: Αυτό είναι το νέο λογισμικό
Windows 11: Η εταιρία παρουσίασε το νέο λογισμικό.
Windows 11: Η εταιρία παρουσίασε το νέο λογισμικό.

Είναι επίσημο: Τα Windows 11 είναι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft και συνοδεύεται από μια ολοκαίνουργια σχεδίαση και ορισμένες ενημερωμένες δυνατότητες. Η εταιρεία παρουσίασε το νέο λογισμικό PC-Powering σε μια εικονική εκδήλωση την Πέμπτη (24/06).

Τα Windows 11 διαθέτουν βελτιωμένη νέα σχεδίαση, με παστέλ χρώματα και στρογγυλεμένες γωνίες, και συνολικά μια πιο εμφάνιση που μοιάζει περισσότερο με Mac. Το μενού των Windows έχει μετακινηθεί από το κάτω αριστερό μέρος της οθόνης στη μέση, με εικονίδια εφαρμογών τοποθετημένα στο κέντρο δίπλα του. Θα βρείτε επίσης widget που σας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τα αποθέματα, τις ειδήσεις και πολλά άλλα. Για πρώτη φορά, οι εφαρμογές Android θα εκτελούνται εγγενώς στα Windows, μέσω του καταστήματος εφαρμογών του Amazon.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα που ονομάζεται Snap Groups – συλλογές των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα, οι βρίσκονται στη γραμμή εργασιών, και μπορούν να εμφανιστούν ή να ελαχιστοποιηθούν για ευκολότερη εναλλαγή εργασιών. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές με τρόπο που μοιάζει περισσότερο με Mac, με εναλλαγή μεταξύ πολλών επιτραπέζιων υπολογιστών ταυτόχρονα για προσωπική. Το Microsoft Teams θα ενσωματωθεί επίσης απευθείας στα Windows 11, και θα γίνει μια εφαρμογή συνομιλίας FaceTime.

Τα Windows 11 σηματοδοτούν την πρώτη σημαντική ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από την έναρξη των Windows 10 το 2015. Οι φήμες για έναν σημαντικό επανασχεδιασμό των Windows κυκλοφορούν τον τελευταίο χρόνο.

Στο συνέδριο προγραμματιστών Microsoft Build στις 25 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella δήλωσε ότι η Microsoft σχεδιάζει «μία από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις των Windows της τελευταίας δεκαετίας», επιβεβαιώνοντας ότι μια σημαντική αλλαγή ήταν στον ορίζοντα για τους  1,3 δισεκατομμύρια χρήστες του λειτουργικού συστήματος στο 2021.

Στα μέσα Ιουνίου, η Microsoft ανακοίνωσε αθόρυβα ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 10 το 2025, καθώς διαρρέουν εικόνες των Windows 11.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments