Αθλητισμός

Αργεντινή Κόπα Αμέρικα: Πρωτιά στον όμιλο με μαγικό Μέσι

Αργεντινή Κόπα Αμέρικα: Πρωτιά στον όμιλο με μαγικό Μέσι
Αργεντινή Κόπα Αμέρικα: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή επικράτησε με 4-1 της Βολιβίας και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή επικράτησε με 4-1 της Βολιβίας και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πέτυχε δύο γκολ και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

Στο 6’ ο σούπερ σταρ της Μπατσελόνα έβγαλε ασίστ στον Παπού Γκόμεζ, ο οποίος έκανε το 1-0. Ο Μέσι στο 33’ με πέναλτι έκανε το 2-0 και στο 42’ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Στο 60’ η Βολιβία μείωσε με Σααβέδρα, ενώ ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

https://www.youtube.com/watch?v=eqQiwUH4Jy4&ab_channel=FEELMYSTYLE

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Ουρουγουάη με σκόρερ τον Καβάνι από το σημείο του πέναλτι στο 21’ πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Παραγουάη και ταυτόχρονα την πρόκριση ως δεύτερη.

Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων Βραζιλία και Αργεντινή που πρώτευσαν στους ομίλους τους, μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι μόνο στον τελικό.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

1 Περού-Παραγουάη 2 Βραζιλία-Χιλή 3 Ουρουγουάη-Κολομβία 4 Αργεντινή-Ισημερινός

Ημιτελικοί

Νικητής 4 – Νικητής 3 Νικητής 1 – Νικητής 2

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου

Έγραψε ιστορία ο Μέσι με την Αλμπισελέστε

Τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Μασεράνο, ξεπέρασε τα ξημερώματα της Τρίτης 29/6 ο Λιονέλ Μέσι στον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στην Βoλιβία για το Κόπα Αμέρικα, καθώς έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής. Μάλιστα, αυτό ήταν το 148ο παιχνίδι του, αφήνοντας πίσω του τον Μασεράνο στα 147.

«Σε αυτήν την εθνική υπάρχει μόνο ένας παίκτης με εγγυημένη θέση, οι υπόλοιποι πρέπει να την κερδίσουν. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι», είπε ο Σκαλόνι, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo.

Ο Μέσι έχει σημειώσει 75 γκολ και δώσει 51 ασίστ από το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα το 2005.

Να σημειωθεί ότι ο Χαβιέ Ζανέτι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κατάταξης μεταξύ 2007 και 2018, κατέχει την τρίτη θέση με 143 συμμετοχές, πίσω από Μέσι και Μασεράνο.

Οι, Ρομπέρτο Αγιάλα (114), Ανχελ Ντι Μαρία (105), Ντιέγκο Σιμεόνε (104), Σέρχιο Αγουέρο (99), Οσκαρ Ρουγκέρι (97), Σέρχιο Ρομέρο (96) και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (91) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ετσι εάν ο «Κουν» Αγουέρο αγωνιστεί εναντίον της Βολιβία, φτάνει τις 100 συμμετοχές. Εχει 41 γκολ και 19 ασίστ από το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, το 2006.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments