Διεθνή

Καναδάς: Πάνω από 230 νεκροί από τον καύσωνα

Καναδάς: Πάνω από 230 νεκροί από τον καύσωνα
Καναδάς: Πάνω από 230 νεκρούς μετρά ο Καναδάς σε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο Καναδάς μετρά περισσότερους από 230 νεκρούς από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη χώρα, που έδωσε θερμοκρασίες έως και 49,5 βαθμούς.

Καναδάς: 233 θάνατοι και θα υπάρξει και συνέχεια

Η επικεφαλής των ιατροδικαστών της καναδικής επαρχίας τόνισε ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα είναι «χρονικά άνευ προηγουμένου». Η Λίζα Λαπόιντ επισήμανε στο CNN ότι οι καναδικές αρχές κατέγραψαν από την περασμένη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα τουλάχιστον 233 θανάτους επισημαίνοντας ότι «αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς τα δεδομένα συνεχίζουν να ενημερώνονται». Καναδάς

Οι ιατροδικαστές συλλέγουν τώρα πληροφορίες για να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου και αν ο καύσωνας, όπως επισημαίνουν, έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο. Η έκθεση των ατόμων στον καύσωνα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα, βρέφη και μικρά παιδιά όπως και άτομα με χρόνια νοσήματα.

Καναδάς: «Λουκέτο» σε σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα

Σύμφωνα με τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) του Μπέρναμπι, σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα κατά της νόσου Covid-19 έβαλαν λουκέτο, αθλητικοί αγώνες αναβλήθηκαν και οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο σε χώρους με κλιματισμό.

Στο δυτικό τμήμα του Καναδά αλλά και των ΗΠΑ ο υδράργυρος έδειξε θερμοκρασίες ερήμου. Στο Λίτον, στη Βρετανική Κολούμπια, η θερμοκρασία άγγιξε χθες τους 49,5 Βαθμούς Κελσίου. Είναι η τρίτη μέρα που η θερμοκρασία σημειώνει ρεκόρ, όπως επισημαίνει το CNN.

Πριν από αυτήν την εβδομάδα, οι θερμοκρασίες στον Καναδά δεν είχαν ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Καναδάς

Καναδάς: Έχουν εξαντληθεί κλιματιστικά και ανεμιστήρες

Πάντως, «το επικίνδυνο και ιστορικό κύμα ζέστης θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα», ανακοίνωσε η υπηρεσία Περιβάλλοντος του Καναδά εκδίδοντας προειδοποιήσεις για τις επαρχίες Βρετανική Κολούμπια και Αλμπέρτα. Τα στοκ κλιματιστικών και ανεμιστήρων έχουν εξαντληθεί στην περιοχή και ορισμένες πόλεις ανακοίνωσαν πως ανοίγουν κλιματιζόμενους χώρους τους στους πολίτες. Η εκστρατεία εμβολιασμού για την COVID-19 ακυρώθηκε σε πολλές περιοχές και σχολεία έκλεισαν.

Ο καύσωνας πλήττει επίσης αμερικανικές πόλεις νότια του Βανκούβερ, όπως το Πόρτλαντ (Όρεγκον) και το Σιάτλ (στην πολιτεία Ουάσινγκτον), που είναι επίσης γνωστές για το κρύο, υγρό κλίμα τους. Οι θερμοκρασίες έσπασαν εκεί ρεκόρ αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1940. Το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 46,1 Βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ το απόγευμα της Δευτέρας και 41,6° Κελσίου σε αυτό του Σιάτλ, σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments