Οικονομία

Σταϊκούρας: «Έρχεται» νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας

Σταϊκούρας: «Έρχεται» νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας
Σταϊκούρας: Νέα ρύθμιση για τις οφειλές λόγω πανδημίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές λόγω πανδημίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Open τόνισε πως έχει ξεκινήσει ήδη διάλογος με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων και με τους θεσμούς. Σκοπός είναι να εφαρμοστεί μία νέα ρύθμιση για τις οφειλές της περιόδου των 15 μηνών της πανδημίας. Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Σταϊκούρας σημειωσε πως η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ικανοποιητική , επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη για ανάκαμψη φέτος 3,6% αν και όπως σημείωσε, μια σειρά από άλλες εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανεβάζουν την αύξηση του ΑΕΠ στο 5%. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο Χρ. Σταϊκούρας, το υπουργείο Οικονομικών θα περιμένει την εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το β τρίμηνο του έτους, προκειμένου να προχωρήσει σε όποια αναθεώρηση των προβλέψεων του για την ανάπτυξη φέτος.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας

Στο διάστημα Απρίλιος 2021-2019 παρατηρείται αύξηση των e-συναλλαγών κατά 14,5%, την περίοδο Μάιος 2021-2019 αύξηση 13,5% και την περίοδο Ιούνιος 2021-2019 αύξηση κατά 14,9%. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι το 2022 η Ελλάδα θα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη με παράλληλη αύξηση των εξαγωγών κατά 8% και ότι το έτος αυτό η ελληνική οικονομία θα καλύψει πλήρως τις απώλειες του 2020.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο ECOFIN της ερχόμενης Τρίτης θα δοθεί η τελική έγκριση στο ελληνικό Σχέδιο και ότι η χώρα μας θα λάβει φέτος ποσό χρηματοδοτήσεων ύψους 7,5 δισ ευρώ από το Ταμείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments