Οικονομία

Σταϊκούρας: Οι 4 άξονες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία

Σταϊκούρας: Οι 4 άξονες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία
Σταϊκούρας: Τους άξονες όπου θα κινηθεί η κυβέρνηση ώστε να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό η οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τους άξονες όπου θα κινηθεί η κυβέρνηση ώστε να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό η οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στους άξονες ανάκαμψης της οικονομίας.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή «χτίζεται η μεταπανδημική εποχή» αναλύοντας τέσσερις βασικούς άξονες, οι οποίοι είναι: οι στοχευμένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων των πολλών πόρων που θα έρθουν μέσα από διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και η ορθολογική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. «Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε η χώρα να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατόν, να πετύχει υψηλή και οικονομική μεγέθυνση, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή. Θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Εκτός από τον υπουργό και τον περιφερειάρχη, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Γιουτίκας και Σωτήρης Μπάτος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος και ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης.

Τα νέα μέτρα διευκόλυνσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα μέτρα διευκόλυνσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους του προγράμματος «Γέφυρα2» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, το Υπουργείο Οικονομικών πέτυχε την ενσωμάτωση μίας σειράς νέων ευνοϊκών μέτρων στο Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”. Μέτρα ιδιαίτερα ωφέλιμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλής (“κούρεμα” τόκων και κεφαλαίου), μείωσης επιτοκίου, διατήρησης προσυμφωνηθείσας δόσης και επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής.

Πρόκειται για μέτρα που ενεργοποιούνται πρώτη φορά στη χώρα μας, και είναι προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη διατήρηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, διασφαλίζοντας έτσι την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments