Πολιτική

Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός τόνισε στην Σύνοδο Κορυφής πως είναι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε προειδοποίηση για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και για τη μετάλλαξη Δέλτ,  κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία των εμβολιασμών και του κορωνοϊού στη χώρα.

Σκοπός της Διαδικασίας του Βερολίνου είναι η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, μεταξύ άλλων, μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας. Σημειώνεται ότι εκτός από τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στη Διαδικασία λαμβάνουν επίσης μέρος ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Σλοβενία), καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μητσοτάκης

Στρατηγική επιλογή της Ελλάδος

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου ο Πρωθυπουργός και οι λοιποί ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και την περιφερειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αλλά και για τα επιτεύγματα της Διαδικασίας του Βερολίνου στην περιοχή, επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα.

Ιδιαίτερη σημασία για την χώρα η Διαδικασία του Βερολίνου

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην Διαδικασία του Βερολίνου, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και στην προσέγγιση των λαών της περιοχής, καθώς και στην επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην επέκταση της Πρωτοβουλίας των Πράσινων Διαδρόμων, με σκοπό την απρόσκοπτη διακίνηση απαραίτητων αγαθών μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ, με παροχή διευκολύνσεων στα σύνορα με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Μητσοτάκης: Να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων

«Είναι εξαιρετικά χρήσιμα τα self-test ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε νωρίτερα τις όποιες εισροές και να μπορούμε να περιχαρακώνουμε αυτούς τους κύκλους πριν διευρυνθούν ανησυχητικά πολύ. Να δώσω, επίσης, ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο, στο οποίο αποδίδω προσωπικά πολύ μεγάλη σημασία. Το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στις κρίσιμες ηλικίες 60 έως 80 ετών. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% -επαναλαμβάνω το 99%- των βαρέων περιστατικών που, δυστυχώς, είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Είναι πραγματικά κρίμα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γι’ αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες από το Υπουργείο Υγείας, από τον ΕΟΔΥ, από την Πολιτική Προστασία, την εικόνα κρουσμάτων και εμβολιασμών. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments