Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Θετικός ο Νέλσον Ολιβέιρα στην πρόταση

ΠΑΟΚ: Θετικός ο Νέλσον Ολιβέιρα στην πρόταση
ΠΑΟΚ: Θετικός είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα στην μυθική πρόταση που του έκανε ο δικέφαλος του Βορρά.

Μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης από την ΑΕΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα δέχτηκε πολλές προτάσεις, όπως και από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι 29χρονος φορ θα πρέπει πλέον να θεωρείται παίκτης του ΠΑΟΚ, μετά από την θετική του απόκριση στην πρόταση των “ασπρόμαυρων”.

Οι αρχικές απαιτήσεις του Πορτογάλου επιθετικού ήταν, ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας συνεργασίας, 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως, μαζί με ένα σημαντικό ποσό ως πριμ υπογραφής (εκτιμάται πως προσέγγιζε τις 500 χιλιάδες ευρώ).

Το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ

Η διαπραγμάτευση όμως έφερε και από μεριάς του σταδιακούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά πλέον των δύο πλευρών να γεφυρωθεί και να υπάρξει “γάμος”. Η συμφωνία προβλέπει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με συνολικές απολαβές 3.3 εκατ. ευρώ (1+1.1+1.2 για κάθε χρόνο συμβολαίου), όπως αποκάλυψε το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης.

Ο Ολιβέιρα αγωνίστηκε την περασμένη διετία στην ΑΕΚ, με την οποία είχε 26 γκολ και 10 ασίστ σε 70 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, είναι 17 φορές διεθνής με την Πορτογαλίας, έχοντας σημειώσει και δύο τέρματα.

Η πρόταση από τον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος σέντερ φορ δεν έκανε αποδεχτή την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου με την «Ένωση» και θα μείνει ελεύθερος, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν φαίνεται να «γεμίζει το μάτι» αυτή η περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχοντας σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και ο πρώτος σκόρερ της Super League για δεύτερι σερί σεζόν, ενώ και ο Αχμέντ Χασάν έκανε εντυπωσιακή χρονιά με πολλά και πολύτιμα γκολ σε ντέρμπι και ειδικά στην Ευρώπη, που χάρισαν βαθμούς, νίκες και προκρίσεις.

Λίγα λόγια για τον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέιρα είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός για την ΑΕΚ. Έχει 70 συμμετοχές, συνδυαστικά, σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Πορτογαλίας το 2012 και αργότερα εκείνο το έτος ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Ο Ολιβέιρα ολοκλήρωσε τη νεανική σταδιοδρομία του στη Μπενφίκα, έχοντας φτάσει εκεί στην ηλικία των 5 από τη Μπράγκα και ήταν ένας παραγωγικός σκόρερ και για τους δύο συλλόγους. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε φιλικό αγώνα στην περίοδο προετοιμασίας της σεζόν 2015-16 εναντίον της Εστορίλ και μάλιστα ήταν στην αποστολή για έναν αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ ενάντια στη Νάπολι.

Το ίδιο συνέβη και τη σεζόν 2017-18. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2019 έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του – και το ντεμπούτο του στην Πριμέιρα Λίγα – αγωνιζόμενος με δανεισμό μέχρι τον Ιούνιο στη Ρίο Άβε. Ο πρώτος του αγώνας ήρθε στις 7 Φεβρουαρίου, καθώς έπαιξε στα τελευταία 10 λεπτά της νίκης με 2-0 επί της Λεϊσόες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments