Ελλάδα

7 απλά κόλπα για να μειώσεις στο μισό τη βενζίνη που ξοδεύεις

7 απλά κόλπα για να μειώσεις στο μισό τη βενζίνη που ξοδεύεις
Βενζίνη: Πολλοί χαλούν πολύ εύκολα τα καύσιμα με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πολλά χρήματα στην βενζίνη.

Πάντα επίκαιρη είναι η ανάγκη για οικονομία λόγω των δύσκολων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί. Παρόλα αυτά οι μετακινήσεις, αλλά και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ με το κόστος για τα καύσιμα να είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν 7 απλά κόλπα που αν τα κάνει κάποιος όλα αυτά μπορεί να αναμένει σημαντική μείωση κατανάλωσης βενζίνης που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο μισό.

7 απλές συμβουλές για μείωση της κατανάλωσης

1.Να θυμάστε πάντα ότι η τακτική αλλαγή και ο έλεγχος της στάθμης λαδιών ενισχύουν την αποδοτικότητα.

2.Μια φορά το μήνα να ελέγχετε την πίεση του αέρα στα ελαστικά σας, καθώς αν βρίσκεται κάτω από το προβλεπόμενο όριο η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να αυξηθεί ακόμα και 4%.

Σηκώνεις όλο το σπίτι όταν πας διακοπές; 5 tips για να κλείσει το πορτμπαγκάζ!

3.Μη μεταφέρετε διαρκώς στο πορτμπαγκάζ αντικείμενα που δε σας είναι χρήσιμα, καθώς όπως είναι γνωστό το επιπλέον βάρος αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρετε την μπαγκαζιέρα οροφής όταν δεν είναι απαραίτητο.

4.Αποφύγετε τις υψηλές ταχύτητες, κυρίως για την ασφάλειά σας και όχι τόσο για την τσέπη σας. Αν πάντως πατήσετε παραπάνω γκάζι έχετε τα παράθυρα κλειστά, ώστε να μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση.

5.Η αρμονική οδήγηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα απότομα φρεναρίσματα και οι γρήγορες επιταχύνσεις αδειάζουν πιο γρήγορα το ρεζερβουάρ.

6.Φροντίζετε να αλλάζετε έγκαιρα ταχύτητα αν έχετε μηχανικό κιβώτιο.

7.Μην απενεργοποιείτε το σύστημα start-stop του αυτοκίνητου.

Η χρήση του βέλους δίπλα στον μετρητή της βενζίνης

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το σύμβολο της μηχανής, της θερμοκρασίας του κινητήρα ή της ένδειξης για τα λάδια του οχήματος. Το μόνο που ενδιαφέρει μερικούς οδηγούς είναι να λειτουργούν τα φώτα του οχήματος και να γνωρίζουν πότε θα πρέπει να βάλουν βενζίνη για να μην μείνουν στο δρόμο.

Όμως και πάλι οι περισσότεροι δεν έχουν παρατηρήσει ότι η ένδειξη για τη βενζίνη δεν μας δείχνει μόνο πότε χρειάζεται το όχημά μας καύσιμο, αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Δίπλα στο σηματάκι με την αντλία βενζίνης, υπάρχουν δύο γράμματα και ένα τριγωνάκι. Τα γράμματα είναι το «F» και το «E», που μεταφράζονται σε «full» και «empty». Σε τι χρησιμεύει όμως το τριγωνάκι. svg%3E

Το τριγωνάκι αυτό λειτουργεί σαν βέλος, δείχνοντας δεξιά ή αριστερά. Σε όποια κατεύθυνση δείχνει το βέλος/τριγωνάκι είναι και το πορτάκι της βενζίνης στο όχημα. Εάν δείχνει προς τα αριστερά, η δεξαμενή αερίου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments