Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συνελήφθη ένας άνδρας

Φωτιά στην Εύβοια: Συνελήφθη ένας άνδρας
Φωτιά στην Εύβοια: Για την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Στύρα συνελήφθη ένας άνδρας από τις αρμόδιες αρχές.

Μία σημαντική εξέλιξη έγινε σχετικά με την φωτιά στην Εύβοια, καθώς υπήρξε μία σύλληψη. Να θυμίσουμε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη η δουλειά των πυροσβεστών σε Εύβοια και Βαρνάβα. Ακόμη, η πυροσβεστική βρέθηκε αντιμέτωπη με 51, συνολικά, φωτιές βρέθηκαν, το Σάββατο, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 57χρονο αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά. Ο 57χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Ανησυχία για την φωτιά στα Νέα Στείρα

Το μέτωπο που εξακολουθεί να εμπνέει ανησυχία, καθώς θα δοθεί μεγάλη μάχη και τις βραδινές ώρες, εντοπίζεται στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, η φωτιά που ξέσπασε κατά τις 14:00, στα Νέα Στείρα, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν δύο οικισμοί, Νημποριό και Καγκαδαίοι, ενώ εστάλη και μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση των κατοίκων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά στα Νέα Στείρα κατευθύνθηκε νοτιότερα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση.Μέχρι αργά το απόγευμα πραγματοποιούνταν από εννέα εναέρια μέσα ρίψεις, με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, να εκπέμπει μήνυμα αγωνίας, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο και για ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετούσε, νωρίτερα, με ελικόπτερο πάνω από το πύρινο μέτωπο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στα Νέα Στείρα, στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments