Ελλάδα

Πυροσβεστική: Η ανάρτηση για την τραγωδία του Ρεθύμνου στις 11 Ιουλίου του 2007

Πυροσβεστική: Η ανάρτηση για την τραγωδία του Ρεθύμνου στις 11 Ιουλίου του 2007
Πυροσβεστική: Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια τρεις εποχικοί πυροσβέστες, έχαναν τη ζωή τους στη μάχη με την πυρκαγιά στο Δοξαρό Κουκουλώνα Ρεθύμνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά την μνήμη των νεκρών μελών της. Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους τρεις εποχικούς δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους το 2007 ενώ έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Η ανακοίνωσή στο twitter για την ημέρα μνήμης

Βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, ενώ έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση φωτιάς στις 11 Ιουλίου στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουλούκωνα Ρεθύμνου Κρήτης.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 14 χρόνια οι εποχικοί πυροσβέστες, Νικήτας Κορομηλάς, Στυλιανός Μαρκάκης και Ηρακλής Τζανάκης, έχαναν τη ζωή τους στη μάχη με την πυρκαγιά στο Δοξαρό Κουκουλώνα Ρεθύμνου.

Το πυροσβεστικό σώμα δεν ξέχασε τη θυσία των τριών ανδρών που υπηρετούσαν στο πεζοπόρο τμήμα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης και έπεσαν πάνω στο καθήκον:

Πυροσβεστική: Λίγα λόγια για την δράση της

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος είναι η αρμόδια κρατική υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την κατάσβεση και πρόληψη αστικών και δασικών πυρκαγιών και για την έρευνα, διάσωση και παροχή συνδρομής σε ατυχήματα και καταστροφές σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Πυροσβεστική

Ο Προορισμός και η αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, κατά των κινδύνων πυρός, θεομηνιών και πλημμυρών. Ειδικότερα, αποστολές που επιλαμβάνεται άμεσα είναι σε:

 • Πυρκαγιές (σε ειρηνική και πολεμική περίοδο).
 • Δασοπυρόσβεση.
 • Τροχαία ατυχήματα.
 • Τεχνολογικά ατυχήματα και βιομηχανικές καταστροφές.
 • Θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμοί, καταρρεύσεις).
 • Παροχή βοήθειας και διάσωσης ατόμων σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.
 • Επιβολή προληπτικών μέτρων για όλα τα προηγούμενα και έκδοση σχετικών βεβαιώσεων.
 • Απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.
 • Διενέργεια προανάκρισης σε περιπτώσεις εμπρησμών.
 • Συγκρότηση μικτών Υπηρεσιών Πολιτικής Σχεδίασης και Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ)
 • Ενίσχυση άλλων Σωμάτων (Αστυνομίας, Λιμενικού) και στρατιωτικών Αρχών εφόσον ζητείται για θέματα της αρμοδιότητάς του.
 • Εκπαίδευση του κοινού σε θέματα άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιών
 • Επιβολή και έλεγχο μέτρων προστασίας, όπου προβλέπεται δια νόμου ή κρίνεται απαραίτητο.

Η Πυροσβεστική επεμβαίνει κατά μέσο όρο ανά έτος σε 55.000 περιπτώσεις περίπου. Απ’ αυτές οι 25.000 αφορούν πυρκαγιές και οι υπόλοιπες 30.000 αφορούν απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, διασώσεις και λοιπά συμβάντα. Πραγματοποιούνται 148 επεμβάσεις την ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος της πυροσβεστικής δραστηριότητας αφορά στο λεκανοπέδιο Αττικής. Πλέον των παραπάνω συμβάντων οι Υπηρεσίες του Πυρ/κού Σώματος ασχολούνται καθημερινά με την πυρασφάλεια λιμενικών χώρων, αεροδρομίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με την επιβολή και τον έλεγχο των μέτρων πυρασφαλείας σε βιοτεχνικούς, βιομηχανικούς και λοιπούς χώρους καθώς και με τη διάθεση προσωπικού και μηχανημάτων για εκπαίδευση διαφόρων οργανωμένων ομάδων πυροπροστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments