Διεθνή

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο Διάστημα

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο Διάστημα
Ρίτσαρντ Μπράνσον: Η εταιρεία του, Virgin Galactic ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει ζωντανά την πτήση ορόσημο για τον τουρισμό στο Διάστημα.

Μεγάλη μέρα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο διάσημος σελέμπριτι αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο διαστημικό ταξίδι στο διάστημα για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Υπενθυμίζουμε πως τον Ιανουάριο ο Μπράνσον είχε εκτοξεύσει δορυφόρους για πρώτη φορά σε τροχιά γύρω από το την Γη.

Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος

Ιστορική θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αφού ξεπερνά τον Τζεφ Μπέζος και κάνει ένα «διαστημικό» βήμα μπροστά. Ο δισεκατομμυριούχος, μετά από δύο δεκαετίες κόπων με δύο πιλότους και τρεις επιβάτες θα ταξιδέψει 88 χιλιόμετρα πάνω από τη γη για λιγότερο από μια ώρα με το Virgin Galactic flight.

Είναι μια κομβική στιγμή, για τα επιβατικά ταξίδια στο… διάστημα και ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει με αγωνία την πτήση αυτήν. Ο Μπράνσον, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δοκιμάσει ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

Πάντως, σε 9 ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος θα ετοιμάσει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπαρντ. Σημειώνεται ότι έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο Αμερικανό αστροναύτη Αλαν Σέπαρντ που ήταν ο πρώτος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρία του Μπέζος.

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Ρίτσαρντ Τσαρλς Νίκολας Μπράνσον γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1950 στο Λονδίνο. Ο πατέρας του Έντουαρντ Μπράνσον ήταν δικηγόρος και η μητέρα του, Ιβέτ Φλιντ, μπαλαρίνα και αεροσυνοδός.

Όπως γράφει το sansimera.gr, από τα εφηβικά του χρόνια εκδήλωσε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, όταν εγκατέλειψε το σχολείο για να ιδρύσει το περιοδικό «Student». Όταν το περιοδικό άρχισε να χάνει χρήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δημιούργησε τη Virgin Mail Order Records, μία εταιρεία ταχυδρομικών παραγγελιών δίσκων και το 1971 άνοιξε το πρώτο βρετανικό εκπτωτικό κατάστημα δίσκων. Η ονομασία Virgin («παρθένος» στα αγγλικά) επελέγη από τον Μπράνσον, επειδή θεωρούσε τον εαυτό του άπειρο στις επιχειρήσεις. Το 1973 ίδρυσε τη Virgin Records, η οποία γρήγορα έγινε η κύρια δισκογραφική εταιρεία για το πανκ και το αγγλικό νιου γουέιβ.

Το 1984 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, με την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic Airways. Ξεκινώντας μόνο με ένα αεροσκάφος, η νέα εταιρεία πέτυχε, παρά την έντονη αντίθεση των καθιερωμένων αεροπορικών εταιρειών. Το 1992 ο Μπράνσον πούλησε τη Virgin Records για να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για τη Virgin Atlantic.

Μέχρι τη δεκαετία του ’90, ο όμιλος Virgin ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στη Μεγάλη Βρετανία, με περίπου 100 επιχειρήσεις στο χαρτοφυλάκιό του, συμπεριλαμβανομένων των Virgin Megastores. Το 2004 ο Μπράνσον ίδρυσε την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic και το 2006 πούλησε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Virgin Mobile (νυν Virgin Media), αν και παρέμεινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Την ίδια χρονιά ίδρυσε τις εταιρείες ψυχαγωγίας Virgin Comics και Virgin Animation.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments