Αθλητισμός

Φάνης Χριστοδούλου: Σοβαρό τροχαίο για το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ

Φάνης Χριστοδούλου: Σοβαρό τροχαίο για το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ
Φάνης Χριστοδούλου: Ατύχημα με τη μηχανή του είχε ο μπασκετμπολίστας.

Ατύχημα με την μηχανή του στην Πάρο -όπου και διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια- είχε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987, Φάνης Χριστοδούλου. Ο «μπέμπης» είχε απασχολήσει και πέρυσι τα ΜΜΕ λόγω περιπέτειας υγείας την οποία πέρασε.

Φάνης Χριστοδούλου: Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγκαία κρίθηκε η μεταφορά του παλαίμαχου άσου με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να μεταφερθεί με αεροσκάφος C-27 του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φάνης Χριστοδούλου μεταφέρθηκε μετά το τροχαίο άμεσα στο κέντρο υγείας του νησιού για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Φάνης Χριστοδούλου

Φάνης Χριστοδούλου: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελευσίνα, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ήταν μαζί με τους Γκάλη, Γιαννάκη και Φασούλα οι «σωματοφύλακες» της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη «ταλέντο»; στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίχτη νεαρής ηλικίας. Φάνης Χριστοδούλου

Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του «ταλέντου» είναι «all-around-player»). Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους).

Μεγάλη έφεση στο τρίποντο, εξαιρετικός στην πάσα και συνήθως αναλάμβανε το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Πολλοί τον συνέκριναν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος μάλιστα είχε πει: «Με έχουν δυσκολέψει αρκετοί παίκτες στο ΝΒΑ αλλά θυμάμαι ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδος που με έπαιξε απίστευτη άμυνα στο Mundobasket. Ήταν το νούμερο 15».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments