Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15-17

Πανδημία ενημέρωση: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15-17
Πανδημία ενημέρωση: Έγιναν οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς των εφήβων.

Πραγματοποιήθηκε για σήμερα η ενημέρωση για την πανδημία, που αφορούσε τους εμβολιασμούς των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, με την πλατφόρμα να ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.065 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 892 να εντοπίζονται στην Αττική.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή από τα συνολικά 1.465 κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 639 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 76. Αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στο Ηράκλειο που εντοπίζονται 81 κρούσματα. Υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο ανήλθαν σε 2.237, ενώ τα κρούσματα στην Αττική ήταν 1.239.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πανδημία ενημέρωση

Πανδημία ενημέρωση: Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

Για την ανάγκη εμβολιασμού των εφήβων αλλά και των φοιτητών (νέων ή παλαιότερων) μίλησε ο η Μαρία Θεοδωρίδου παίρνοντας πρώτη το λόγο. Όπως είπε κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για ένα καλύτερο ακαδημαϊκό έτος. Όπως είπε το κέντρο βάρος της πανδημίας πέφτει σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Όσον αφορά τα φάρμακα, αρκετοί πολίτες είπε περιμένουν να κυκλοφορήσει φάρμακο για τον ιο, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει την επιθυμητή απόδοση. Αρκετοί συμπολίτες μας παραμένουν ανεμβολίαστοι υπό το φόβο των παρενεργειών, καθώς και εσφαλμένων εντυπώσεων περί των εμβολίων, τόνισε ακόμη.

Πανδημία ενημέρωση: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15-17

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών. H συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από τις 15 Ιουλίου θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer. Ο εμβολιασμός αφορά τους εφήβους που έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2005.

Παράλληλα, καταργείται η ποινή για το ραντεβού για τους εμβολιασμούς. Ακόμη τονίστηκε πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία. Οι εμβολιασμοί για σήεμρα ανεμένται να ξεπεράσουν τις 90.000.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments