Διεθνή

Τζόνσον: Να μην εφησυχάσουμε όταν αρθούν τα μέτρα

Τζόνσον: Να μην εφησυχάσουμε όταν αρθούν τα μέτρα
Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συνεχίζει να επιμένει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ενώ ανακοίνωσε ότι το lockdown θα αρθεί κανονικά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως τα μέτρα θα αρθούν στις 19 Ιουλίου όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί. Παρόλα αυτά την ίδια ώρα επισημαίνει πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες στην Αγγλία να «προχωρήσουν με προσοχή» όταν αρθούν τα περισσότερα μέτρα για την Covid-19, την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία.

“Η πανδημία δεν έχει τελειώσει”

«Δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά, με αρκετή έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Για να κάνουμε αυτά τα βήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι δεν αναμένει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από την επόμενη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη που σχεδίασε η κυβέρνησή του, θα είναι μη αναστρέψιμη. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τους πολίτες ότι η άρση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σήμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. «Η στρατηγική μας θα δουλέψει μόνο αν οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον ξεδίπλωσε το σχέδιο για τη «διαβίωση με την COVID».

Σε αυτό περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική, αλλά η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει οδηγίες σχετικά με το «πού θα μπορούσε κάποιος να τη βάλει»
  • Από τις 19 Ιουλίου θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί ατόμων στις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και θα επαναλειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και παμπ
  • Ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης του ενός μέτρου θα καταργηθεί, όπως και οι περιορισμοί στις συναυλίες, θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις
  • Τα πιστοποιητικά COVID για είσοδο σε δημόσιες εκδηλώσεις δεν θα είναι υποχρεωτικά, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα βάση δεδομένων από το υπ. Υγείας.
  • Το διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης θα μειωθεί από 12 εβδομάδες σε οκτώ, με στόχο να επαναεμβολιαστούν πλήρως όλοι οι άνω των 18 ετών έως τα μέσα Σεπτεμβρίου με προτεραιότητα στα ευάλωτα άτομα
  • Το όριο επισκεπτών στα κέντρα φροντίδας αρθεί
  • Η προτροπή σε εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, όπου είναι δυνατόν, δεν θα ισχύει

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments