Διεθνή

Ελλάδα – Ισραήλ: Κοινή, πολυεθνική άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων

Ελλάδα – Ισραήλ: Κοινή, πολυεθνική άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων
Ελλάδα - Ισραήλ: Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και το Μαρόκο.

Πολυεθνική άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «HD ANNUAL-21» διεξήχθη στη στρατιωτική βάση Ελιακίμ του Ισραήλ, από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και το Μαρόκο. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από 12 στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Η εν λόγω άσκηση αφορούσε προκεχωρημένη εκπαίδευση στα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Βολές ατομικού οπλισμού σε εγγύς αποστάσεις
  • Βολές ελευθέρων σκοπευτών
  • Μάχη σε κατοικημένη περιοχή
  • Εκκαθάριση υπογείων διαδρόμων.

Σκοπός της«HD ANNUAL-21» είναι η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Όλα αυτά στον απόηχο ακόμα μιας ακόμα μεγάλης στρατιωτικής παρέμβασης με αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού τους προηγούμενους μήνες στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ιερουσαλήμ, όπου δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Η έναρξη των εποικισμών Ισραηλινών στα σπίτια των Παλαιστίνιων συνεχίζεται και παρά τις εκατοντάδες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων και κατά του Ισραηλινού κράτους σε όλο τον πλανήτη, που παρέσυραν μέχρι και πολύ διάσημους σταρ στις κινητοποιήσεις αρκετές χώρες συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τον στρατό του Ισραήλ που φέρει ευθύνη για τα εκατοντάδες θύματα των βομβαρδισμών.

Παλαιστίνη: Το πάρτι ενός 13χρονου στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας

Μπορεί να έχει συμφωνηθεί εκεχειρία και κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αλλά οι πληγές των Παλαιστίνιων από τα εκατοντάδες θύματα και τις καταστροφές των σπιτιών τους είναι ακόμα ανοιχτές. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε τις εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού στις γειτονιές των Αράβων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου για τις σφαγές παιδιών και άμαχου πληθυσμού, προχωρώντας σε πάρα πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τώρα ήρθαν στο φως φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι από το πάρτι γενεθλίων ενός 13χρονου παιδιού από την Παλαιστίνη, οι οποίες έγιναν viral και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Το πάρτι έγινε στα ερείπια από τα γκρεμισμένα σπίτια και κτίρια των Παλαιστίνιων, έπειτα από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Και ενώ σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε την προηγούμενη εβδομάδα άναυδη το νέο κύκλο εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, μία φωτογραφία μικρών παιδιών γίνεται viral προκαλώντας ανατριχίλα και συγκίνηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μετά τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας που κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους, μία παρέα παιδιών δείχνει ότι η ζωή οφείλει να συνεχιστεί και πως οι Παλαιστίνιοι θα ορθοποδήσουν ξανά, όπως κάνουν κάθε φορά μετά από κάθε αιματοκύλισμα στις περιοχές τους, με τα μικρά παιδιά να δίνουν μήνυμα πως η Παλαιστίνη θα αναγεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες της.

Οι φωτογραφίες (σ.σ. με ημερομηνία 25 Μαϊου) από το πάρτι γενεθλίων του μικρού Παλαιστίνιου, περιτριγυρισμένου από τους φίλους του στα συντρίμμια της Γάζας, τραβήχτηκαν από φωτογράφο του τουρκικού πρακτορείου Anadolu και έκτοτε έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments