Πολιτική

Ιερά Σύνοδος: Έφτασαν Κικίλιας και Τσιόδρας

Ιερά Σύνοδος: Έφτασαν Κικίλιας και Τσιόδρας
Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία αναμένεται να αναλάβει δράση υπέρ των εμβολιασμών.

Η σημερινή Ιερά Σύνοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς σε αυτή θα συζητηθούν οι ενέργειες της εκκλησίας σχετικά με την προώθηση των εμβολιασμένων στους πιστούς. Για να πείσουν προς αυτήν την κατεύθυνση θα παρευρεθούν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ιερά Σύνοδος: Τι αναμένεται να συζητηθεί

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, βρίσκεται και η «ενεργοποίηση» του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς αλλά και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κληρικών υπέρ του οποίου έχουν ήδη ταχθεί ορισμένοι Μητροπολίτες.

Αναζητείται επίσης ο τρόπος κατά τον οποίο η Εκκλησία θα μπορούσε να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιστούν, ενδεχομένως μέσα από τους ναούς.

Ιερά Σύνοδος

Το ζητούμενο επίσης από την Εκκλησία είναι να αδρανοποιηθούν οι σκληροπυρηνικοί ιερείς, οι οποίοι αποτρέπουν ή και «τιμωρούν» τους πιστούς που εμβολιάζονται και αφετέρου να μπουν στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μητροπολιτών και οι ιερείς σε κάθε εκκλησία της χώρας.

Ιερά Σύνοδος: Τι έχουν δηλώσει Μητροπολίτες της χώρας

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο οποίος πρόσφατα μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως όποιος δεν εμβολιάζεται, γίνεται πρόξενος θανάτου άλλων και φέρει σοβαρές ευθύνες.

«Πρέπει όλοι να δούμε το φαινόμενο της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εξέλιξη. Για την εκκλησία το θέμα δεν είναι οι συνέπειες που έχει (σσ η πανδημία) στην οικονομία ή στο θέμα του τουρισμού ή αλλά οι συνέπειες που έχει στη ζωή του ανθρώπου», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συμβουλή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, ο οποίος τόνισε πως μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Ιερά Σύνοδος

«Αναγκαζόμαστε να το πούμε εμείς που προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους για την πνευματική ζωή, ό,τι προβάλλει το Ευαγγέλιο, το προβάλλει για να μας πείσει. Δεν γίνεται με το ζόρι, ούτε υποχρεωτικά. Φτάνουμε όμως στο σημείο εμείς που στηριζόμαστε στην πειθώ όταν κηρύσσουμε να ζητήσουμε μία υποχρεωτικότητα, η οποία θα απορρέει όμως από την ευθύνη που οφείλουμε να έχουμε», επεσήμανε ο Μητροπολίτης.

«Την Τρίτη θα ενημερωθούμε από τον Μακαριώτατο για τις συναντήσεις του και θα δούμε τι ζητήθηκε και τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι κακό να γίνονται ζυμώσεις και να ακούμε τις απόψεις των μητροπολιτών», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments