Αθλητισμός

ΑΕΚ: Προχωρά σε ένα μεγάλο deal

ΑΕΚ: Προχωρά σε ένα μεγάλο deal
ΑΕΚ: Πρόταση βόμβα έρχεται από την Cosmote TV, η οποία ξεκίνησε από τα φιλικά και αναπτύσσεται σε πιο στέρεα βάση με τα δικαιώματα της σεζόν.

Μία μεγάλη συμφωνία ετοιμάζει η Cosmote TV με 6 ομάδες της Superleague, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ. Μάλιστα ο δικέφαλος είχε δώσει τα δικαιώματα προβολής για τους φιλικούς αγώνες που γίνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, η ΑΕΚ φαίνεται να έχει “κλειδώσει” με την  COSMOTE TV και κατά πάσα πιθανότητα να ολοκληρώνεται κι επίσημα αύριο, Πέμπτη. Η συνεργασία αυτή είχε ξεκινήσει από τη συμφωνία για τα φιλικά της Ένωσης. Κι όλα δείχνουν πως οδεύει σε μεγάλη συμφωνία. ΑΕΚ σημαία

Το deal Cosmote TV – ΑΕΚ και άλλων 6 ομάδων

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις κορυφώθηκαν και οι συζητήσεις πήραν την τελική τους μορφή. Βασικό ρόλο έπαιξαν οι ιθύνοντες του ΠΑΟ, καθώς με πρωτοβουλία τους βρέθηκε σημείο επαφής με τις 5 υπόλοιπες ΠΑΕ – πλην του ΟΦΗ που κινήθηκε μόνος του λόγω μεγέθους και ιστορίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αν τελικά υπογράψουν θα εισπράξουν ένα πάγιο ποσό που θα είναι κοντά στα 6,5 εκατομμύρια, περίπου 1,3 εκατομμύριο ευρώ θα πάρουν οι 5 «μικροί», ενώ κατά τι περισσότερα χρήματα θα πάρει ο ΟΦΗ, που θεωρείται πιο «εμπορικό» μέγεθος.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, να πούμε ότι αν τελικά οι υπογραφές πέσουν σε αυτά τα ποσά, τότε στην περίπτωση του Παναθηναϊκού θα έχουμε μία μικρή αύξηση σε σχέση με το περσινό του συμβόλαιο, ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, τα ποσά δεν διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με το εξαιρετικό σε παροχές, διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2019.

Πολύ κοντά σε συμφωνία

Η Cosmote TV μετά το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος είχε ανοίξει παράθυρο επικοινωνίας με κάποιες συγκεκριμένες ΠΑΕ, η οποία είχε βαθμιαία κλιμάκωση. Στην ουσία η εταιρεία είχε βάλει στόχο   τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ μαζί τους φαίνεται πως έχει βρει σημείο απόλυτης ταύτισης, για να αποκτήσει τα δικαιώματα ακόμα πέντε ομάδων (Λαμία, Βόλος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός), όπως και του ΟΦΗ, που έκανε ξεχωριστή διαπραγμάτευση μόνος του.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και όπως γίνεται αντιληπτό, αν τελικά πέσουν οι υπογραφές, η Cosmote TV αίφνης μετατρέπεται σε κυρίαρχο παίκτη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δρώμενα, αφού θα έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 8 εκ των 14 ομάδων (57%).

Προς διχοτόμηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Βέβαια η συμφωνία αυτή δεν θα μπορέσει να καταστεί δυνατή σε περίπτωση που γίνει νέα θεαματική προσφορά από την Nova, που προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει ένα ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που κοστολογείται το συνολικό πακέτο για τις ομάδες.

Από ότι φαίνεται λοιπόν υπάρχει και η περίπτωση της διχοτόμησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, σε δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, κάτι που έχει πολλαπλές ερμηνείες. Όλοι οι σύλλογοι βλέπουν ενθαρρυντικά αυτή την εξέλιξη, καθώς αυτός ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες δημιούργησε συνθήκες καλύτερης διαπραγμάτευσης, για ακόμα καλύτερες συμφωνίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments