Οικονομία

Σταϊκούρας: Οριστικοποιείται το ζήτημα για τα χρέη της πανδημίας

Σταϊκούρας: Οριστικοποιείται το ζήτημα για τα χρέη της πανδημίας
Σταϊκούρας: Άμεσες εξελίξεις υπάρχουν στο «μέτωπο» για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας καθώς αύριο θα υπάρξει κατάληξη για την νέα ρύθμιση που θα αφορά στα χρέη της πανδημίας από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα.

Άμεσες εξελίξεις υπάρχουν στο «μέτωπο» για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας καθώς αύριο θα υπάρξει κατάληξη για την νέα ρύθμιση που θα αφορά στα χρέη της πανδημίας από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αύριο, στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, θα υπάρξει κατάληξη.

Ποιους θα αφορά η νέα ρύθμιση

Η νέα ρύθμιση θα αφορά στο τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται, ήτοι σε όσους περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ του Απριλίου, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», στους ιδιοκτήτες ακινήτων με «Δήλωση Covid» και στους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η ρύθμιση αυτή δεν θα επεκταθεί στην εστίαση και σε άλλους κλάδους το μέτρο της απαλλαγής από τα ενοίκια.

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Για το ενδεχόμενο νέου κύματος πανδημίας

Εάν απαιτηθούν νέα μέτρα στήριξης εξαιτίας μιας επέκτασης της πανδημίας, είπε πως υπάρχουν ποσά περίπου 4- 4,5 δισ. ευρώ για μέτρα, τα οποία δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.

Για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Σχετικά με το «πράσινο φως» χθες από το Ecofin για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, επανέλαβε ότι έως το τέλος του μηνός θα εκταμιευθεί η προκαταβολή ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments