Διεθνή

Πέθανε ο Πέτερ Ντε Φρις

Πέθανε ο Πέτερ Ντε Φρις
Πέτερ Ντε Φρις: Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στη πατρίδα του κυρίως για τον ρόλο που είχε διαδραματίσει σε υποθέσεις εγκλημάτων.

Θλίψη επικρατεί σήμερα στην Ολλανδία, καθώς ο δημοσιογράφος Πέτερ Ρ. Ντε Φρις, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό την επίθεση που δέχθηκε και ο Έλληνας αστυνομικός ρεπόρτερ, Γιώργος Καραϊβάζ.

Πέτερ Ντε Φρις: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Τον θάνατο του δημοσιογράφου ανακοίνωσε η οικογένειά του: «Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούν. Ο Πέτερ έζησε με την πεποίθησή ότι όταν λυγίζεις τα γόνατά σου δεν είναι τρόπος να είσαι ελεύθερος. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό»

Αστυνομικός συντάκτης, που ερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα, ο Πέτερ ντε Φρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι, στο κέντρο του Αμστερνταμ, καθώς έφευγε από το στούντιο του RTL. Η ολλανδική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους –έναν 35χρονο Πολωνό και έναν Ολλανδό 21 ετών από το Ρότερνταμ.

Πέτερ Ντε Φρις

Πέτερ Ντε Φρις: Ποιος ήταν

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στη πατρίδα του κυρίως για τον ρόλο που είχε διαδραματίσει σε υποθέσεις εγκλημάτων. Κατά καιρούς είχε εμφανιστεί σε ρόλο εκπροσώπου θυμάτων ή στον στενό κύκλο μαρτύρων-κλειδιών.

Στην Ολλανδία, ήταν γνωστός για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία του στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Το 1978, ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στην καθημερινή εφημερίδα «De Telegraaf» στη Χάγη και αργότερα στο Άμστερνταμ. Το 1987, παραιτήθηκε από την εφημερίδα και έγινε αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού «Aktueel», το οποίο μετέτρεψε σε περιοδικό έρευνας εγκλημάτων. Το 2005 αποφάσισε να ιδρύσει δικό του κόμμα: το P.R.D.V. ή Κόμμα για τη Δικαιοσύνη, τη Δράση και την Πρόοδο. Πέτερ Ντε Φρις

Στις 31 Οκτωβρίου παρουσίασε το προγραμματικές θέσεις του κόμματος και στις 16 Δεκεμβρίου, μία δημοσκόπηση που έδειξε ότι θα τον ψήφιζε μόνο το 31,4%, του έκοψε τα φτερά. Με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να διαλύσει το κόμμα.

Το 2019 ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται στη λίστα των στόχων του Ριντουάν Τάγκι, ο οποίος φέρεται να είναι αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος και ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι και παραμένει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο Φρανκ Πάου, ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας και πολυπληθέστερης πόλης της Ολλανδίας, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται πιθανότατα ο δράστης της επίθεσης, πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις συλλήψεις, ούτε για το πιθανό κίνητρο του εγκλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments