Οικονομία

Σταϊκούρας: Οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά

Σταϊκούρας: Οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά
Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του ανέφερε πως φέτος οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο ενώ ακόμη ένα αυξημένο ποσοστό δεν θα λάβει επιστροφή φόρου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του ανέφερε πως φέτος οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο ενώ ακόμη ένα αυξημένο ποσοστό δεν θα λάβει επιστροφή φόρου.

Μιλώντας στο Bluesky σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

«Έρχονται» μειώσεις φόρων

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και νέες μειώσεις φόρων όταν προκύψει δημοσιονομικός χώρος. Όπως είπε η κυβέρνηση θα προχωρήσει αφενός στη μονιμοποίηση της κατάργησης που ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το 2020 και το 2021 και των μειωμένων εισφορών, αφετέρου στη μείωση και άλλων φόρων.

Θα δοθούν μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους

Ενισχύσεις ύψους 4 δις. θα δοθούν τους επόμενους μήνες εξαιτίας των μέτρων στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Αφορά το πρόγραμμα «Γέφυρα», την επιδότηση παγίων δαπανών αλλά και προγράμματα για τη στήριξη του τουρισμού.

Για τα «μειωμένα ενοίκια»

Έως τώρα έχουν δοθεί με τη μορφή αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια 651 εκατ. ευρώ, αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει σε πέρας με τις περισσότερες, όπως συμπλήρωσε, περιπτώσεις καθυστερήσεων να οφείλονται σε παραλείψεις και λάθη των δικαιούχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments