Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, έγινε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήλθαν στα 2604 νέα, ενώ 1.066 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Τον λόγο πήρε πρώτη η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας τα οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, ενώ μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους είχε πει πως αναμενόταν να είναι το έναυσμα για την επιστροφή στην κανονικότητα κάτι που όμως δε συνέβη.

Σημαντική καταγράφεται η ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντική είναι ωστόσο και η διασπορά της λοίμωξης covid-19 σε όλη την κοινωνία, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια.

Πανδημία ενημέρωση

Η ίδια τόνισε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια, ενώ τα νέα κρούσματα διπλασιάστηκαν. Ακόμη τόνισε πως σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό. Όπως είπε ωστόσο, τα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, γεγονός που δεν επιβαρύνει το ΕΣΥ, μιας και οι περισσότεροι περνούν τη νόσο με κατ’ οίκον περιορισμό. Η ίδια υποστήριξε πως η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

Επιπλέον, είπε πως ο δείκτης θετικότητας των self tests έχει υπερ-δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, ενώ μίλησε για «μετατόπιση» των νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες -συγκεκριμένα μίλησε για τις ηλικίες 40 έως 60 ετών- κάτι που σημαίνει πως οι νέοι μεταδίδουν πια τον ιό στους μεγαλύτερους που είναι ανεμβολίαστοι. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες άνω των 40 ετών να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments