Οικονομία

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσει επενδύσεις 20% του ΑΕΠ

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσει επενδύσεις 20% του ΑΕΠ
Σκυλακάκης: Απάντηση στην κριτική που άσκησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Απάντηση στην κριτική που άσκησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Τι ανέφερε για το Σχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση για “καθυστερήσεις και προχειρότητα” στο Ταμείο Ανάκαμψης όταν:

  • Η Κυβέρνηση κατέθεσε δεύτερη στην Ευρώπη το σχετικό τελικό, εξαιρετικά αναλυτικό σχέδιο (άνω των 4.000 σελίδων, μαζί με τις τεχνικές επεξηγήσεις) και έλαβε την τελική έγκριση σε χρόνο-ρεκόρ στην πρώτη ομάδα των 12 χωρών-μελών.
  • Το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, εξασφαλίζει στη χώρα την μεγαλύτερη ως ποσοστό του ΑΕΠ ενίσχυση στην Ευρώπη (20% του ΑΕΠ με τις αμέσως επόμενες χώρες να είναι κάτω του 15%), και έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στο ΑΕΠ και στην απασχόληση σε σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο άλλης χώρας-μέλους.
  • Το σχέδιο αντιμετωπίζεται ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα μερικών από τα πιο έγκυρα οικονομικά μέσα ενημέρωσης στον κόσμο (π.χ. Financial Times, Economist, Bloomberg).

Είναι προφανές ότι η κριτική αυτή περί “προχειρότητας και καθυστερήσεων” είναι προσχηματική και εκθέτει όσους την ασκούν, ιδίως όταν στη δική της ολιγοσέλιδη πρόταση που δημοσιοποίησε καθυστερημένα (αφού είχε υποβληθεί το τελικό σχέδιο), η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν τόσο “επιμελής”, ώστε δεν περιείχε ούτε έναν αριθμό σε σχέση με την χρήση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments