Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες : Στις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην τελετή έναρξης.

Αναλυτικά το σημερινό (23/7) αθλητικό πρόγραμμα . Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεχωρίζουν. Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παρασκευής 23 Ιουλίου περιλαμβάνει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η οποία και θα μεταδοθεί στις 14:00 ώρα Ελλάδας από την ΕΡΤ.

Οι αθλητικές μεταδόσεις

11:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 Swiss Open Gstaad

13:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 Swiss Open Gstaad

14:00 ΕΡΤ1, Eurosport 1 Τελετή έναρξης Ολυμπιακοί Αγώνες

15:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 Swiss Open Gstaad Ολυμπιακοί Αγώνες

Λίγα λόγια για τους Ολυμπαικούς Αγώνες στο Τόκιο.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, επίσημα γνωστοί ως Αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας (γαλλικά: Jeux de la XXXIIe olympiade‎, ιαπωνικά: 第三十二回オリンピック競技大会‎, χέπμπορν : Dai Sanjūni-kai Orinpikku Kyōgi Taikai), γνωστοί και ως Τόκιο 2020, είναι μια διεθνής αθλητική διοργάνωση που θα λάμβανε χώρα στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, αλλά αναβλήθηκε στις 24 Μαρτίου για το έτος 2021, λόγω παγκόσμιων ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, το επίσημο όνομά των αγώνων παραμένει “Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020”.Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021

Θα είναι η 32η διοργάνωση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Το Τόκιο επιλέχθηκε ως διοργανώτρια πόλη κατά την 125η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.Οι Αγώνες θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο για πρώτη φορά από το 1964 ενώ θα είναι η τέταρτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1972 στο Σάπορο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1998 στο Ναγκάνο. Θα είναι οι δεύτεροι αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Ασία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο της Κίνας.

Σε αυτούς τους Αγώνες θα εισαχθούν επιπλέον αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων του μπάσκετ 3×3, της ποδηλασίας BMX και Madison και άλλες εκδηλώσεις. Με την εισαγωγή νέων πολιτικών από την ΔΟΕ, που επιτρέπουν σε νέα αθλήματα να εισάγονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ώστε να μεγαλώσει ο κύριος «κορμός» των εκδηλώσεων, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δουν την πρώτη εμφάνιση στο καράτε, το σερφ και το σκέιτμπορντ αλλά και την επιστροφή του μπέιζμπολ και του σοφτμπολ (αθλήματα που μετακινήθηκαν από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments