Οικονομία

Επίδομα αδείας 2021: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί

Επίδομα αδείας 2021: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί
Επίδομα αδείας: Διευκρινίσεις για το επίδομα αδείας 2021 και την ετήσια άδεια έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) .

Διευκρινίσεις για το επίδομα αδείας 2021 και την ετήσια άδεια έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) .

Τι αλλάζει με την ετήσια άδεια

Πλέον ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει την άδεια μέχρι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και όχι μέχρι το τέλος του έτους όπως ήταν σε ισχύ μέχρι σήμερα.

Τρόπος χορήγησης της ετήσιας άδειας

  • 1. Ο βασικός κανόνας είναι ότι η ετήσια άδεια χορηγείται συνεχόμενα και για το σύνολο των ημερών που δικαιούται ο εργαζόμενος ανάλογα με την προϋπηρεσία του.
  • 2. Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς την ετήσια άδεια των εργαζομένων και το επίδομα αδείας αυτοί υπερισχύουν.
  • 3. Όλα τα στοιχεία που αφορούν στη χορήγηση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων καταχωρούνται υποχρεωτικά από τον εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσω της υποβολής του Εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας).
  • 4. Στο Έντυπο Ε11 καταχωρίζονται τον Ιανουάριο κάθε έτους τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο ειδικό Βιβλίο Αδειών.

Υπολογίστε την άδεια με online εφαρμογή

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ στην ιστοσελίδα του να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται στους παρακάτω συνδέσμους:

Για πλήρη απασχόληση

https://www.kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php 

Για εκ περιτροπής απασχόληση

https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

Πότε πρέπει να καταβληθεί το επίδομα αδείας

Το επίδομα αδείας, πρέπει να καταβληθεί στους δικαιούχους κατά την έναρξη της άδειάς τους και δεν συμψηφίζονται. Ανάλογα με την προϋπηρεσία και τα χρόνια εργασίας σε μία επιχείρηση, αλλάζουν τα δεδομένα για το επίδομα αδείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments