Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το αμύθητο ποσό που κερδίζει

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το αμύθητο ποσό που κερδίζει
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «Greek Freak» έχει ήδη εξαργυρώσει την αγωνιστική πορεία του με το νέο πενταετές συμβόλαιο των 228 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Μπακς ενώ αναδείχθηκε MVP των NBA Finals. Κυρίως όμως τα κατάφερε όλα αυτά με την φανέλα των Μπακς, της ομάδας που τον επέλεξε στο ΝΒΑ Draft 2013. Και αυτό είναι που τον έκανε να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό από την παλιά φρουρά του ΝΒΑ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα αμύθητα ποσά που κερδίζει ο Greek Freak

Ο έλληνας διεθνής σταρ της «Μέκκας του μπάσκετ» έχει, ήδη, εξαργυρώσει στην αγωνιστική πορεία του με το νέο πενταετές συμβόλαιο το ποσό των 228.200.420 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο υπέγραψε με τα «ελάφια» τον περασμένο Δεκέμβριο με λήξη το καλοκαίρι του 2026, αλλά και νωρίτερα με το τρέχον τετραετές των 100.000.000 δολαρίων.

Οι ετήσιες αποδοχές του Γιάννη Αντετοκούνμπο με βάση τη νέα συμφωνία του θα ξεκινήσουν από τα 39.344.900 δολάρια και θα φθάσουν μέχρι τα επίπεδα ρεκόρ των 51.935.268 δολαρίων, όμως οι συνιδιοκτήτες των Μπακς, έχουν αρχίσει να κάνουν απόσβεση πριν ακόμα αυτή ενεργοποιηθεί.

Αν και το νέο συμβόλαιο του «Greek Freak» θεωρείται το ακριβότερο, μετά τις νίκες επί των Φοίνιξ Σανς στους φετινούς τελικούς του Ν.Β.Α. άνοιξε η συζήτηση για τα εκτός… παρκέ έσοδα του ύψους 2.11 μ. φόργουορντ των Μπακς και για το πόσα επιπλέον χρήματα θα κερδίσει ως πρωταθλητής και δις MVP.

Σε επίπεδο αθλητικού μάρκετινγκ ο 26χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο υστερεί, προς το παρόν, έναντι του 36χρονου Λεμπρόν Τζέιμς, που ως παλαιότερος κατά μια δεκαετία και πιο καθιερωμένος ως brand στην αγορά εμφανίζεται να εισπράττει από χορηγούς, διαφημίσεις και λοιπά εμπορικά deals 65 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται πιθανόν όσα βγάζει από τις επιχειρήσεις του. Τα υπερδιπλάσια, δηλαδή, από τα 25 εκατομμύρια δολάρια του Έλληνα άσου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι ειδικοί, όπως ο Δρ. Tim Derdenger, καθηγητής στο Carnegie Mellon’s Tepper School of Business, εκτιμούν ότι υπάρχει η προοπτική να εκτιναχθούν τα εμπορικά έσοδα του Αντετοκούνμπο στα 40 εκατομμύρια δολάρια του Στεφ Κάρι ή και στα 65 «King James», αν κατά την άποψη του αθλητικού συμβούλου Marc Ganis το θέσει ως προτεραιότητα του. «Είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να διαφημίσει τη Louis Vuitton το ίδιο αποτελεσματικά με τη Nike», σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments